Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 27 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Vermiste vrouw na 42 jaar weer gevonden

Ze was nog maar 36 jaar oud toen ze vermist raakte. Flora Stevens verdween in 1975 uit ziekenhuis Monticello in de staat New York. Nu, 42 jaar later, is ze alsnog opgespoord door de Amerikaanse politie.

Zwaar dement

De politie vond haar in een bejaardenhuis in Massachusetts dat bijna 400 kilometer van Monticello af ligt. Daar staat ze bekend als Flora Harris. Ze is 78 jaar oud en zwaar dement. Wat er in die 42 jaar precies gebeurd is, is dan ook een raadsel.

De vrouw kan niet meer dan twee woorden achter elkaar zeggen. Maar toen ze een foto van zichzelf van vroeger zag, had ze genoeg aan twee letters: ‘Ik’.

Hetzelfde burgerservicenummer

De oude vermissingszaak werd dit jaar weer actueel doordat er stoffelijke resten gevonden waren van een vrouw die erg leek op de jonge Flora. Om de identiteit van de vrouw te achterhalen ging de politie daarom op zoek naar bloedverwanten in en rondom Monticello.

Maar dat bleek niet nodig. Door puur toeval werd ontdekt dat Stevens niet meer in Monticello woonde, maar dat wel iemand haar burgerservicenummer gebruikte. En dat was de bejaarde Flora Harris in Massachusetts.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.