Vermiste vrouw na 42 jaar weer gevonden

De vrouw werd teruggevonden in een bejaardenhuis. (Foto: Colourbox)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

27 OKT 2017

Ze was nog maar 36 jaar oud toen ze vermist raakte. Flora Stevens verdween in 1975 uit ziekenhuis Monticello in de staat New York. Nu, 42 jaar later, is ze alsnog opgespoord door de Amerikaanse politie.

Zwaar dement

De politie vond haar in een bejaardenhuis in Massachusetts dat bijna 400 kilometer van Monticello af ligt. Daar staat ze bekend als Flora Harris. Ze is 78 jaar oud en zwaar dement. Wat er in die 42 jaar precies gebeurd is, is dan ook een raadsel.

De vrouw kan niet meer dan twee woorden achter elkaar zeggen. Maar toen ze een foto van zichzelf van vroeger zag, had ze genoeg aan twee letters: 'Ik'.

Hetzelfde burgerservicenummer

De oude vermissingszaak werd dit jaar weer actueel doordat er stoffelijke resten gevonden waren van een vrouw die erg leek op de jonge Flora. Om de identiteit van de vrouw te achterhalen ging de politie daarom op zoek naar bloedverwanten in en rondom Monticello.

Maar dat bleek niet nodig. Door puur toeval werd ontdekt dat Stevens niet meer in Monticello woonde, maar dat wel iemand haar burgerservicenummer gebruikte. En dat was de bejaarde Flora Harris in Massachusetts.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar


Log in om een reactie te plaatsen

Views

1k+

Canada in de ban van aangespoelde voeten

De Canadese kust/Colourboux

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 19:59

Dat een voet aanspoelt op het strand is op zich al een luguber gegeven, maar in Canada gebeurt het inmiddels vaker. Over het exacte aantal lopen de berichten uiteen, maar het gaat in ieder geval om dertien voeten in de voorbije tien jaar.

En dan gaat het niet om de complete kustlijn van Canada, die natuurlijk gigantisch is. Het gaat alleen om de westelijke provincie Brits-Columbia en dan met name het plaatsje Sooke.

Likeability of 3

Dierentuin liet beren inslapen: Verblijf verouderd

Twee beren lieten ze inslapen/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

VANDAAG, 17:49

De dierentuin van de Deense stad Aalborg heeft zich niet populair gemaakt bij dierenliefhebbers. De zoo heeft onlangs namelijk twee kerngezonde beren laten inslapen, zo maakte de dierentuin bekend in een bericht op Facebook.

Verouderd hok

Britse baby overleeft drie unieke hartoperaties

Vanellope werd geboren met de zeldzame aandoening ectopia cordis. (Colourbox)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

GISTEREN

De Britse Vanellope is pas drie weken oud, maar heeft nu al drie zware hartoperaties overleefd. Ze werd geboren met de bijzondere aandoening dat haar hart buiten haar lichaam is gegroeid.

Ectopia cordis

Reisbeperking voor Australische pedofielen

Reisbeperking voor Australische pedofielen

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

GISTEREN

Door een nieuwe wet in Australië mogen pedofielen het land niet zomaar verlaten. Australië is met deze wet het eerste land ter wereld dat de bewegingsvrijheid van pedofielen beperkt.

Toestemming

James Cordon heeft een dochter gekregen

James Corden heeft een dochter gekregen

James Cordon heeft een dochter gekregen. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

GISTEREN

Beschuit met roze muisjes voor James Corden en zijn vrouw Julia Carey! De twee zijn namelijk trotse ouders geworden van hun derde kindje, een dochtertje. De presentator, bekend van The Late Late Show en Carpool Karaoke, maakte dit nieuws bekend via Twitter.

Waarom zijn jongere broertjes vaker gay?

Homoseksualiteit is aangeboren, maar hoe? ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

GISTEREN

Wetenschappers zijn al een hele tijd op zoek naar het 'gay-gen'. Dat homoseksualiteit is aangeboren en niet aangeleerd, zoals door sommige conservatievelingen wordt beweerd, is een feit. Toch kan niemand vertellen welke factoren in het ontwikkelingsstadium van een embryo nu precies van invloed zijn op iemands geaardheid.

Een van de opmerkelijkste uitkomsten, na decennialang genetisch onderzoek, was het feit dat jongens vaker homoseksueel zijn naarmate zij meer oudere broers hebben. Dit wordt ook wel het Oudere Broer-effect genoemd. Het was lang gissen naar waarom dit zo was.

Transgenders toch welkom in Amerikaans leger

Transgenders toch welkom in Amerikaans leger

Donald Trump Foto: AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

12 DEC 2017

Transgenders zijn toch welkom in het Amerikaanse leger. Federale rechter Colleen Kollar-Kotelly legde het verzoek van Trump om eventuele toelating van transgenders tot het leger uit te stellen maandag naast zich neer.

Trump wil af van militairen die zich niet identificeren met het geslacht dat ze bij hun geboorte hadden. In juli draaide hij een besluit van zijn voorganger Barack Obama terug. Kollar-Kotelly blokkeerde die verordening eind oktober.