Sigaretje op het strand in Thailand is verleden tijd

11 oktober 2017 om 17:39 door Rosan de Vos
Sigaretje op het strand in Thailand is verleden tijd
Patong Beach, Thailand. Foto: ANP

Vlieg jij binnenkort naar Thailand om jezelf helemaal te laten gaan? Maak je borst maar nat: drankje links, sigaretje rechts, is op de drukbezochte stranden in Thailand binnenkort verleden tijd. Roken is daar binnen een maand verboden. Als je je er dan toch aan waagt, loop je kans op een boete van 2500 euro of een celstraf van één jaar.

Waarom?

Het roken aan het strand komt de autoriteiten de keel uit. De stranden worden ontzettend smerig en niet-rokers ergeren zich eraan. Op één dag werden op het eiland Phuket, over een lengte van 2,5 kilometer strand, maar liefst 140.000 peuken opgevist. Is natuurlijk ook wel behoorlijk wat.

Verkassen of niet?

De verantwoordelijke overheidsdienst denkt niet dat toeristen wegblijven omdat er ineens een rookverbod is. „Mensen gaan naar het strand om te ontspannen. Ze zijn gelukkiger als ze niet door rokers worden gestoord", zegt een woordvoerder van de overheidsdienst.

Als je echt niet zonder je sigaret kan, is er geen nood aan de man: er komen speciale rookplekken op het strand.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!