Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Rocket Madsen verandert verklaring dood Kim Wall

Van een moord wil Peter ‘Rocket’ Madsen nog altijd niets weten, maar de Deense uitvinder heeft wel zijn verklaring omtrent de dood van de Zweedse journaliste gewijzigd. Hij ontkent nog altijd dat hij haar om het leven heeft gebracht, maar geeft nu wel toe haar lichaam in stukken te hebben gezaagd en over boord te hebben gegooid.

Verschillende doodsoorzaken

De doodsoorzaak van Wall is volgens de bouwer van de duikboot nu koolstofmonoxidevergiftiging. Dit terwijl hij in eerste instantie aangaf dat hij haar netjes aan wal had gebracht. Later veranderde hij dit door te stellen dat ze een luik van de boot hard tegen haar hoofd kreeg.

Op 11 augustus werd Wall als vermist opgegeven, toen ze niet terugkeerde na haar gesprek met de 46-jarige Madsen. Anderhalve week duurde de zoektocht, totdat in een baai bij Kopenhagen haar romp werd gevonden. In een verzwaarde tas troffen ze later ook de de andere lichaamsdelen van Wall gevonden.

Madsen werd gearresteerd en is de hoofdverdachte in de zaak, maar moet nog altijd berecht worden. Zijn voorarrest loopt officieel binnenkort af, maar nog voordat de rechter kon beslissen over een eventuele verlenging ervan, gaf de advocaat van Madsen te kennen dat hij vrijwillig nog twee weken in voorarrest blijft zitten.

Uitgebreide aanklacht

Ondertussen heeft de Deense politie maandag de aanklacht tegen Madsen uitgebreid. Hij werd al verdacht van moord en lijkschennis, maar daar komt nog bij de aantijging voor seksueel geweld zonder geslachtsgemeenschap. Dit heeft te maken met de veertien steekwonden die er zijn aangetroffen rond de geslachtsorganen van Wall.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.