Politie in Dubai krijgt vliegende motor

Dubai heeft ook al een zogenaamde politierobot. (Foto: AFP)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

13 OKT 2017

De politie in Dubai hebben weer een nieuw speeltje aangeschaft. Ze waren al voorzien van onder andere zelfrijdende robots en auto’s van Lamborghini, maar nu wilden ze ook graag de lucht in.

Ze hebben namelijk een soort vliegende motor aangeschaft. Anders dan dat valt het niet te omschrijven. De motor heeft vier propellers waardoor hij in de lucht kan blijven. Hij kan ruim zestig kilometer per uur vliegen

Het speeltje heeft ook een naam: de Schorpioen. Hij is ontworpen door het Russische bedrijf Hoversurf. Benieuwd hoe de Schorpioen er uit ziet? Check dan dit filmpje:


Log in om een reactie te plaatsen

Views

400+

Waarom eten tieners giftige wastabletten?

Een deelnemer van de Darwin Award 2018 ©Youtube still

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

1 UUR

Het lijkt een vanzelfsprekendheid. Vaatwastabletten en waspods zijn niet om op te eten. In de spotjes van Ariël waarschuwen ze er zelfs voor met de slogan 'buiten bereik van kinderen bewaren'. Nou denk je bij kinderen al gauw aan kleintjes tot een jaar of drie maar nu blijkt dat ook tieners zich tegoed doen aan de zeepcapsules. En dit is niet zonder gevaar want ze zijn giftig.

Levenslang geëist tegen verdachte duikbootmoord

Madsen zou de journalisten hebben misbruikt, vermoord en in stukken gesneden ©ANP

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

3 UUR

Deense aanklagers willen dat Peter Madsen levenslang achter de tralies verdwijnt. De autoriteiten vervolgen de 47-jarige uitvinder voor de moord op de Zweedse journaliste Kim Wall. Deze zaak wordt ook wel de Deense Duikbootmoord genoemd. Hij is dinsdag in staat van beschuldiging gesteld, laat de politie in Kopenhagen weten.

Rechercheurs doen onderzoek in de duikboot ©ANP

Gezin vindt vermiste zoon dankzij huur helikopter

Dankzij een helikopter werd de auto van Samuel binnen tien minuten gevonden. Foto: EPA

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

VANDAAG, 14:03

Het vaderinstinct van Australiër Tony Lethbrigde heeft hoogstwaarschijnlijk het leven van zijn 17-jarige zoon Samuel gered. De jongen was al langer dan een dag van huis, toen papa besloot een helikopter te huren om hem te zoeken. Het resultaat: binnen tien minuten was de jongen terecht.

Samuel was met de auto vertrokken en toen hij maar niet terugkeerde besloot zijn familie een zoektocht op touw te zetten. Terwijl de vader meerdere keren te horen kreeg dat het waarschijnlijk om een soort kwajongensstreek ging. „Maar zo steekt Samuel niet in elkaar, dus besloten we te gaan zoeken”, laat hij aan Network Seven weten.

Japan in rep en roer door verkoop giftige vis. / EPA

Japan in rep en roer door verkoop giftige vis

Chefs bereiden de 'fugu' in een viswinkel in Urayasu. / EPA

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

VANDAAG, 13:34

Een supermarkt in Japan heeft mogelijk een fout gemaakt met verstrekkende gevolgen. Een winkel in het plaatsje Gamagori verkocht per ongeluk ‘fugu’, oftewel kogelvis, zonder de zeer giftige lever te verwijderen.

Fatale afloop

Lees verder na deze advertentieAdd Arrow
Duitse schoolbus botst tegen muur: 47 gewonden. / AFP

Tientallen gewonden bij crash met Duitse schoolbus

De bus brengt elke ochtend de leerlingen uit dorpen in de buurt naar school. / AFP

Foto van 'Sarah Sitanala'

Sarah Sitanala

VANDAAG, 10:44

In het Duitse Eberbach is dinsdag een bus met vooral schoolkinderen tegen de muur van een huis gebotst. Er zijn zeker 48 gewonden gevallen, waarvan er ongeveer tien een ernstig letsel hebben opgelopen. Dat heeft de Duitse politie dinsdag verklaard.

Levensgevaar

‘Zeker geen ‘The A-Team’ aan boord van de schepen’

Foto van 'Sander Schomaker'

Sander Schomaker

VANDAAG, 10:14

Bij de Koninklijke Vereniging van Nederlandse Reders was de stemming maandag allesbehalve down op Blue Monday. Het bericht dat de overheid toestaat dat koopvaardijschepen voortaan gewapende huurlingen aan boord mogen hebben om zich te verdedigen tegen aanvallen van piraten zorgde voor blije gezichten in De Willemwerf in Rotterdam. Bij de KVNR zijn vrijwel alle Nederlandse rederijen, zo’n 350, aangesloten.

Eindelijk

Echtpaar laat hun dertien kinderen verhongeren

Louise Anna en David Allen Turpin. Foto: AFP

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

VANDAAG, 09:25

Een Amerikaans echtpaar is gearresteerd omdat ze hun dertien kinderen in het donker hadden vastgebonden en lieten verhongeren. David Allen Turpin (57) en Louise Anna Turpin (49) konden worden opgepakt, nadat hun 17-jarige dochter uit het huis was ontsnapt en de politie had gealarmeerd.

Ze was zo uitgehongerd dat de agenten bij wie ze haar verhaal deed, dachten dat ze een jaar of 10 was. Het jongste kind dat werd vastgehouden door de ouders is 2 jaar jong, de oudste 29 jaar.