Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 27 okt 2017
Leestijd: 4 minuten

‘Onderzoek de potentie van wonen op andere planeet’

Wetenschapper Neil DeGrasse Tyson vindt het slim als er meer onderzoek zou worden gedaan naar de mogelijkheid van wonen op een andere planeet dan Aarde. Dat zegt hij in de nieuwste aflevering van het programma Couple Thinkers, een door lifestylemerk GANT geproduceerd online tv-programma.

In het tv-programma gaat presentator Craig Ferguson met zijn vrouw Megan op zoek naar de antwoorden op grote levensvragen en dit keer vragen ze zich af of en wanneer ze de steeds meer vervuilde aarde zouden moeten verlaten. Moeten we deze aarde schoonmaken of zou het slimmer zijn om andere planeten voor te bereiden op onze komst? Volgens ruimtewetenschapper Neil DeGrasse is het allebei een goed idee.

,,We moeten onze eieren in verschillende mandjes zeggen”, zo zegt hij. ,,Dus en de aarde opruimen én kijken of andere planeten bewoonbaar zijn. Stel je zou de mensheid verdelen over twee planeten en een van de planeten dreigt te worden vernietigd door astroïden, roepen we dan met z’n allen: doei, was gezellig! Of gaan we ze proberen te helpen? Juist, dat tweede. Dus ik zou zeggen: breng als het kan een miljoen mensen naar Mars en blijf ondertussen werken aan het veranderen van aarde. Want als je Mars kunt veranderen in Aarde, kan je Aarde ook weer veranderen in Aarde.”

Het hele interview tussen de Fergusons en De GrasseTyson zie je op de site van GANT via: https://nl.gant.com/couplethinkers/. Wil je meer weten over het programma Couple Thinkers, lees dan verder.

De Fergusons

Craig Ferguson (55) is acteur, schrijver, stand-up comedian en zeer bekend in Amerika, want de voormalige presentator van de tv-show The Late Late Show. Craig is geboren in Schotland, je hoort het duidelijk aan zijn accent, maar hij heeft al jaren een Amerikaans paspoort. Samen met zijn Amerikaanse vrouw Megan – voormalig kunsthandelaar, beeldschoon, slim, twintig jaar jonger – woont hij in een fijn, groot huis in de heuvels van Los Angeles. Hij noemt haar de „liefde van zijn leven en allerbeste vriendin”, maar zegt erbij: „dat betekent niet dat we overal hetzelfde over denken.” Craig vraagt zich zelfs af of er ook maar iets is waar hij en Megan het wel over eens zijn. Ze discussiëren wat af, die twee, in hun ‘Ferguson residence’ en dat laten ze zien in het tv-programma Couple Thinkers. Het programma wordt geproduceerd door GANT, het Zweeds-Amerikaanse lifestylemerk. GANT, in 1949 begonnen met heren- shirts, is tegenwoordig een stijlvol merk voor mannen en vrouwen. Het credo van het bedrijf: „Never stop learning.”

Het is ook leergierigheid die het koppel drijft. Hun gesprekken beginnen vaak luchtig en grappig in de keuken – hij pelt een banaantje, zij luistert naar de radio – en leiden tot grote levensvragen waar ze niet een-twee-drie een antwoord op hebben. Als hij tandenpoetsend binnenkomt en bij haar checkt: „zeg eens eerlijk, vind je mij oud lijken?”, vragen ze zich al snel af: „Kun je veroudering stoppen?” En na een radio-item over een overval wil zij weten: „Kun je een psychopaat herkennen?.” Voor antwoorden gaat het stel op bezoek bij wetenschappers, ondernemers en schrijvers van naam. Arianna Huffington, de oprichtster van The Huffington Post wordt bijvoorbeeld gevraagd wat een succesvol leven precies is. Kimbal Musk (de broer van Elon-Tesla-Musk) geeft antwoord op de vraag of de wereld gevoed kan worden met echt voedsel: „ja.” Hij vertelt over zijn learning-gardens waar hij Amerikaanse kinderen leert hoe verse groente smaakt. Serieuze onderwerpen die met humor (Craig is een grapjas) worden aangepakt, zodat Couple Thinkers nergens ingewikkeld of zwaar wordt en je op een prettige manier aan het denken zet.

GANT

De show is volledig bedacht en gemaakt door GANT, en toch komt het merk bescheiden in beeld. Craig draagt mooie overhemden met een logo en smetteloos witte sneakers onder zijn jeans, dat zeker. En zijn vrouw ziet er jaloersmakend effortless uit in haar sportieve, tijdloze outfits. Maar dat is dan ook alles. Zelfs de gastsprekers houden hun eigen kleding aan tijdens de interviews. GANT richt zich op jonge, nieuwsgierige professionals – werkende vrouwen en mannen die breed geïnteresseerd zijn en nooit zomaar iets voor waar aannemen – dus daar is waar het in Couple Thinkers om draait. Het is ook de reden waarom Craig Ferguson het programma wilde presenteren. „Megan en ik kregen zo de kans om ’s werelds grootste experts te benaderen over elk willekeurig onderwerp waar we nieuwsgierig naar waren, of laten we eerlijk zijn, ruzie over hadden.”

Couple Thinkers is in zeventig landen te zien op YouTube, daar ging het onlangs in premiere.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.