Jelmer Visser
Jelmer Visser Nieuws 17 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Neonazi komt uit de kast en biecht Joodse komaf op

Kevin Wilshaw was tot voor kort een van de kopstukken binnen de extreemrechtse neonazistische National Front. Tijdens een openhartig interview aan Channel 4 News gaf de Brit aan niet langer achter de racistische, homofobe en antisemitische standpunten van deze organisatie te staan. Sterker nog: hij verlaat het Front National per direct, komt uit de kast als homoseksueel en wil zich gaan inzetten voor de strijd tegen antisemitisme.

Het artikel gaat onder de tweet verder. 

Een opmerkelijke bekentenis

Al sinds de jaren ’80 was Wilshaw bekend als organisator van en spreker op manifestaties van extreemrechts. Hij blijk al meer dan dertig jaar een groot geheim met zich mee te dragen. In het interview zegt hij half Joods te zijn. „Mijn moeders achternaam was ‘Benjamin’. Deze kant van mijn familie is Joods." Hij gaf toe tijdens zijn middelbare schooltijd indruk te hebben willen maken op de verkeerde mensen, hierdoor deed het National Frontlid steeds radicalere uitspraken.

Toen Wilshaw eenmaal lid was van de neonazistische beweging kwam hij er achter dat hij homoseksueel was. „Uit de kast komen als lid van National Front is onmogelijk. Ik wilde mijn toenmalige kamaraden niet verliezen en besloot dit, net als mijn Joodse komaf, verborgen te houden.” 
Het hele interview met Channel 4 is terug te zien op YouTube.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.