Els Anker
Els Anker Nieuws 30 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Naam Anne Frank mogelijk op Duitse trein

De Duitse spoorwegen willen nieuwe treinen een naam van beroemde Duitsers uit het verleden geven. In het lijstje met onder anderen Ludwig van Beethoven, Willy Brandt, Marlene Dietrich en Thomas Mann staat ook Anne Frank.

Het publiek werd vorige maand opgeroepen met suggesties te komen en er kwamen meer dan 2.500 ideeën binnen bij de Deutsche Bahn. Een jury selecteerde 25 namen van vermaarde Duitsers die uiteindelijk op de nieuwe hogesnelheidstreinen ICE 4 terecht zullen komen.

Concentratiekamp

Vanaf december 2018 zullen de nieuwe hogesnelheidstreinen regelmatig van Hamburg naar München en Stuttgart rijden. Duitse media vragen zich inmiddels echter af of het wel smaakvol is om een trein te vernoemen naar een Joods meisje dat in 1944 per trein naar concentratiekamp Bergen-Belsen werd afgevoerd.

Volgens het spoorbedrijf hebben vele inzenders een pleidooi gehouden voor de naam van Anne Frank. ,,Ze staat voor tolerantie en een vreedzaam samenzijn met verschillende culturen”, aldus een jurylid. Volgend jaar worden de eerste ICE-voertuigen met een van de namen in gebruik genomen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.