In het nieuws

Man redt vier-jarig meisje van verdrinkingsdood

Man redt meisje (4) van verdrinkingsdood

De vier-jarige Anika is gered van de verdrinkingsdood. Foto ter illustratie. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

12 OKT 2017

Een Afrikaanse brandweerman genaamd Craig de Lange heeft een meisje gered van verdrinking. De 4-jarige Anika was eigenlijk al klinisch dood, maar hij heeft haar toch weer leven ingeblazen. De brandweerman had geen dienst, maar was met zijn hele familie op een resort om een verjaardag te vieren.

Zwembandjes

Tijdens het zwemmen droeg Anika in de eerste instantie zwembandjes om haar armen, maar haar buurman had deze later afgedaan toen ze daar televisie ging kijken en en wat chips ging eten. Anika zag vervolgens dat haar zus aan het zwemmen was, en besloot ook weer een duik te nemen. Ze deed de zwembandjes weer om bij haarzelf, maar niet op de juiste manier. Ze ging te water en verdronk, meldt IOL.

Redder in nood

Craig de Lange was net van plan om naar de supermarkt te gaan, toen hij geschreeuw hoorde. Het was zijn neef. Hij was aan het zwemmen en voelde iets vreemds aan zijn been: de vierjarige Anika die al verdronken was. Hij haalde haar uit het zwembad en legde haar op de rand. Craig ondernam meteen actie: „Ik heb haar tien minuten gereanimeerd, en toen kwam ze pas bij. Ik legde haar op haar zij, en toen liep al het water uit haar mond".

Eerste hulp

Anika heeft uiteindelijk 24 uur in het ziekenhuis gelegen. Hier bleek dat Anika al klinisch dood was, nog voordat Craig haar reanimeerde. Hij heeft dus niet alleen haar leven gered, maar daardoor ook taferelen als hersenschade voorkomen. Wat een held, en wat een geluk.

Craig heeft een enorme roze teddybeer gekocht voor Anika, en deze beer heeft ze uiteindelijk naar hem vernoemd. Craig zijn woorden: „Ik ben geen held. Ik ben een gewone man die een ongewone actie heeft uitgevoerd."


Views

500+

Zoektocht Koen verder met honden en tip over meisje

Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

VANDAAG, 12:41

De zoektocht in Italië naar de vermiste Koen (17) uit Soest, richt zich zondag op camping annex vakantiepark Gasparina langs het Gardameer. Die camping ligt in de buurt van de camping waar Koen zelf verbleef. De politie zoekt daar langs het water, na een melding van een getuige die in dat park werkt.

De vrouw zegt dat ze Koen en een meisje met halflang haar heeft gezien toen ze vrijdagochtend vroeg van haar werk terugkwam. Vermoedelijk is hij met het meisje langs het strand gelopen om haar terug te brengen naar haar camping Lido. Daarna zou hij mogelijk via de weg koers hebben gezet naar zijn eigen camping, Eurocamping Pacengo. Volgens een woordvoerder van de familie zijn er vermoedens wie het meisje is en wordt er geprobeerd contact met haar te krijgen.

Zoekhonden


Views

800+

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

Vrouw ernstig gewond na verkrachting in Rotterdam

De vrouw werd rond 05.30 uur voor haar woning door een nog onbekende man aangevallen. Foto: ANP.

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Een jonge vrouw is zaterdagochtend ernstig gewond geraakt nadat ze door een man is aangevallen en gewelddadig verkracht in Rotterdam.

Achtervolgd

De vrouw fietste rond 05.00 uur vanaf Rotterdam Centraal via de Maasboulevard naar haar woning in de Herman Bavinckstraat. Toen ze rond 05.30 uur bij haar woning aankwam, werd ze door een nog onbekende man aangevallen. De politie houdt er rekening mee dat de dader het slachtoffer heeft gevolgd vanaf het station.


Views

2k+

Na het weekend wordt het heel erg warm

Camera videoNa het weekend wordt het heel erg warm

Hoogstwaarschijnlijk krijgen we te maken met een hittegolf. Foto/ANP.

Foto van 'Hester Ramaker'

VANDAAG, 16:28

Het wordt heel erg warm! Dit weekend hebben we aangenaam weer gehad in heel het land. Na het weekend kunnen we een echte hittegolf verwachten. Het kan zelfs 36 graden worden.

Het wordt in een aankomende week flink zonnig en er komt warme wind. Het wordt dan geleidelijk aan ruim dertig graden. Neerslag hoeven we niet te verwachten. Dinsdag en woensdag komt de echte hitte opzetten en dat houdt dan ook een tijdje aan.

Hittegolf


Views

800+

17-jarige Nederlander vermist aan Gardameer

Het Gardameer in Italië. / Pixabay

Foto van 'metronieuws'

GISTEREN

Al meer dan dertig uur zijn de ouders en vrienden van de 17-jarige Koen van Keulen op zoek naar hem. De jongen uit Soest kwam donderdagnacht niet terug na een avondje stappen aan het Gardameer in Italië.

Avondje uit

Een shuttlebus bracht Koen en zijn vrienden donderdagnacht terug naar hun camping. Terwijl Koens vrienden uitstapten bij de juiste halte, wilde Koen nog even blijven zitten. Zijn vader vertelt tegen het AD dat de jongen een halte verder zou zijn uitgestapt en toen teruggelopen zou zijn naar de camping.


Views

2k+