Man redt meisje (4) van verdrinkingsdood

12 oktober 2017 om 12:09 door Rosan de Vos
Man redt meisje (4) van verdrinkingsdood
De vier-jarige Anika is gered van de verdrinkingsdood. Foto ter illustratie. Foto: Colourbox

Een Afrikaanse brandweerman genaamd Craig de Lange heeft een meisje gered van verdrinking. De 4-jarige Anika was eigenlijk al klinisch dood, maar hij heeft haar toch weer leven ingeblazen. De brandweerman had geen dienst, maar was met zijn hele familie op een resort om een verjaardag te vieren.

Zwembandjes

Tijdens het zwemmen droeg Anika in de eerste instantie zwembandjes om haar armen, maar haar buurman had deze later afgedaan toen ze daar televisie ging kijken en en wat chips ging eten. Anika zag vervolgens dat haar zus aan het zwemmen was, en besloot ook weer een duik te nemen. Ze deed de zwembandjes weer om bij haarzelf, maar niet op de juiste manier. Ze ging te water en verdronk, meldt IOL.

Redder in nood

Craig de Lange was net van plan om naar de supermarkt te gaan, toen hij geschreeuw hoorde. Het was zijn neef. Hij was aan het zwemmen en voelde iets vreemds aan zijn been: de vierjarige Anika die al verdronken was. Hij haalde haar uit het zwembad en legde haar op de rand. Craig ondernam meteen actie: „Ik heb haar tien minuten gereanimeerd, en toen kwam ze pas bij. Ik legde haar op haar zij, en toen liep al het water uit haar mond".

Eerste hulp

Anika heeft uiteindelijk 24 uur in het ziekenhuis gelegen. Hier bleek dat Anika al klinisch dood was, nog voordat Craig haar reanimeerde. Hij heeft dus niet alleen haar leven gered, maar daardoor ook taferelen als hersenschade voorkomen. Wat een held, en wat een geluk.

Craig heeft een enorme roze teddybeer gekocht voor Anika, en deze beer heeft ze uiteindelijk naar hem vernoemd. Craig zijn woorden: „Ik ben geen held. Ik ben een gewone man die een ongewone actie heeft uitgevoerd."

 

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!