Krokodil verdacht van dood dementerende vrouw

Krokodil verdacht van doden dementerende vrouw

Een krokodil. Foto: Colourbox.

Foto van 'Jurgen van der Hoeven'

Jurgen van der Hoeven

13 OKT 2017

Een bizarre wending in de zoektocht naar een dementerende vrouw in het Australische Queensland. Alles wijst erop dat de 79-jarige Anne Cameron is gedood door een krokodil, zo melden Australische media.

Dementerend

Cameron is dementerend en woont in een verzorgingshuis in de buurt van het plaatsje Port Douglas. Dinsdag liep ze weg uit het tehuis en ze keerde niet meer terug. Het is niet uitgesloten dat iemand met dementie de weg niet meer weet terug te vinden, maar het heeft er nu alle schijn van dat de vrouw op tragische wijze om het leven is gekomen.

De politie trof eerder al kleding en de wandelstok van Cameron aan bij een kreek. Vrijdag trof de politie stoffelijke resten aan en uit onderzoek blijkt dat het de resten van een mens zijn. De politie acht het „zeer waarschijnlijk” dat het om stoffelijk overschot van Cameron gaat. „Forensisch onderzoek moet uitwijzen van wie de resten zijn, maar ik wil hierbij benadrukken dat er in dit gebied verder geen mensen worden vermist.”

De kreek mondt uit in de rivier de Mowbray, waar regelmatig krokodillen worden gespot. Er wordt vanuit gegaan dat er zeker drie grote exemplaren in dat water leven.

Krokodillenaanval

Volgens inspecteur Ed Lukin heeft de aanval zo’n twee kilometer van het verpleeghuis plaatsgevonden.

De vrouw woonde nog maar kort in het verpleeghuis, waar ze naartoe was gegaan om dichter bij familie te kunnen zijn. In een verklaring liet een kleindochter van Cameron weten „diep bedroefd” te zijn door het tragische nieuws: „We danken iedereen die ons heeft geholpen in onze zoektocht naar Anne. Ze zal gemist worden en we zullen altijd van haar blijven houden."


Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Transgenders toch welkom in Amerikaans leger

Transgenders toch welkom in Amerikaans leger

Donald Trump Foto: AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

VANDAAG, 06:22

Transgenders zijn toch welkom in het Amerikaanse leger. Federale rechter Colleen Kollar-Kotelly legde het verzoek van Trump om eventuele toelating van transgenders tot het leger uit te stellen maandag naast zich neer.

Trump wil af van militairen die zich niet identificeren met het geslacht dat ze bij hun geboorte hadden. In juli draaide hij een besluit van zijn voorganger Barack Obama terug. Kollar-Kotelly blokkeerde die verordening eind oktober.

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

GISTEREN

Wu Yonging (26) is een beroemd dakbeklimmer. Hij staat erom bekend dat hij graag aan hoge gebouwen hangt, maar helaas is hij om het leven gekomen tijdens zijn laatste stunt. Hij viel afgelopen maand tijdens een 'rooftop challenge' van een wolkenkrabber af, van 62 verdiepingen hoog.

Huwelijk

De explosie vond plaats in de Port Authority Bus Terminal. Foto: epa.

Gewonden na explosie in hart van New York

Gewonden na explosie in hart van New York

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Door een explosie in een busstation in New York zijn maandag meerdere gewonden gevallen. Het incident vond plaats in de zogenaamde Port Authority Bus Terminal in de buurt van Times Square. Het betreft het grootste busstation van de Verenigde Staten, waar jaarlijks meer dan 65 miljoen mensen komen.

De ontploffing vond plaats in een ondergrondse verbinding tussen het busstation en een metrostation.

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Keaton Jones Videostill: Facebook Kimberly Jones

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Keaton Jones uit Tennessee wordt gepest op school omdat hij ‘anders’ zou zijn. Zijn moeder zette een hartverscheurend filmpje van hem op Facebook waarin hij vertelt over het gepest. De video is viral gegaan en verschillende (bekende) mensen komen voor hem op.

„Ze maken grappen over mijn neus, zeggen dat ik lelijk ben en geen vrienden heb”, horen we Keaton tegen zijn moeder zeggen, net nadat ze hem van school heeft opgehaald omdat hij bang is voor de pesterijen tijdens de lunch.

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

24 vrouwen in Soedan zijn gearresteerd voor het dragen van een broek. Ze zijn uiteindelijk niet veroordeeld. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

10 DEC 2017

24 Soedanese vrouwen zijn niet veroordeeld voor het dragen van een broek in het openbaar. De vrouwen werden woensdag opgepakt bij een feestje dichtbij Khartoum, de hoofdstad van Soedan.

Volgens artikel 152 van het strafwetboek van Soedan is „je onpasselijk gedragen", een „obscene outfit" aandoen of het „irriteren van de publieke gevoelens" strafbaar. De vrouwen die terechtstonden hadden 40 zweepslagen en een boete kunnen krijgen voor hun „obscene outfit".

Noodlanding vliegtuig om vrouw die champagne eist

De vrouw had volgens het personeel genoeg gehad/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

In de Duitse stad Stuttgart heeft deze week een vliegtuig een noodlanding moeten maken. Dat kwam niet vanwege de winterse omstandigheden in de lucht, maar vanwege een agressieve passagier, zo meldt de Duitse politie tegenover het persbureau DPA.

Baldadig

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Deze week is er in India een baby geboren met een zeemeerminsyndroom. Een zeer zeldzame aandoening, waarbij het geslacht onmogelijk te bepalen was. Helaas is de baby vier uur na de geboorte overleden.

Weinig geld