Merel Driessen
Merel Driessen Nieuws 6 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Japanse vrouw overlijdt aan 150 wespensteken

Een 87-jarige vrouw in Japan is overleden aan 150 wespensteken. Ze werd aangevallen door een groep reuzewespen. Hulpverleners konden haar niet meer redden. Dat meldt Medical Press.

Hulpverleners konden niets meer

De vrouw was onderweg vanaf haar zorgcentrum in het westen van Japan. De verzorgende die bij haar was, sloeg alarm toen de vrouw werd aangevallen. Maar de hulpverleners kregen de zwerm wespen niet weg. De zwerm was inmiddels te groot geworden en de hulpverleners hadden geen beschermende kleding aan.

De aanval door de reuzewespen duurde ongeveer 50 minuten. Daarna werd de vrouw met spoed naar het ziekenhuis gebracht. De volgende dag overleed ze alsnog.

De hoornaar

Volgens een woordvoerder van het Japanse Staatsbosbeheer vallen wespen mensen aan wanneer ze het gevoel hebben dat ze worden bedreigd. De woordvoerder adviseert dan ook om zo ver mogelijk van de nesten vandaan te blijven en beschermende kleding te dragen.

Ook in Nederland vliegen er reuzewespen rond. Hier kennen we ze onder de naam hoornaar. Ze kunnen wel 3,5 centimeter groot worden en leven vooral in het oosten van Nederland. De steken van deze reuzewespen zijn niet gevaarlijker dan van gewone wespen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.