Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 10 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

Duitse politie toont beelden van misbruikt meisje

De Duitse politie heeft bij wijze van hoge uitzondering foto’s vrijgegeven van een Duits meisje dat seksueel misbruikt wordt. Het meisje is naar schatting 4 à 5 jaar oud en men vermoedt dat zij nog altijd slachtoffer is van het misbruik.

Aanklager Georg Ungefuk vertelt tegenover Bild hoe ongebruikelijk het is dat men beelden vrijgeeft van misbruikte kinderen: „Dat gebeurde voor het laatst in 2007. We konden het in de laatste jaren laten, omdat we genoeg beelden van de daders hadden."

Gestructureerd, voorzichtig

Dat is nu helaas niet het geval. De dader, die zijn video’s via het darkweb verspreidt, is voorzichtig met het onthullen van informatie. De beelden geven bijzonder weinig weg over de identiteit of de locatie van de dader, zo vertelt Ungefuk.

„Hij handelt uitermate gestructureerd en voorzichtig", zo vertelt de Duitse aanklager. „Hij laat helemaal geen sporen achter!"

Bovendien is het meisje waarschijnlijk in groot gevaar, omdat deze crimineel zijn walgelijke materiaal veel sneller maakt en verspreidt dan veel anderen. Ungefuk: „Normaliter wachten de daders ongeveer een halfjaar, voordat ze weer iets maken. Na de eerste filmpjes kijken ze eerst hoe het slachtoffer en het net reageren. De eerste van negen video’s kwam in oktober 2016 online, de laatste in juli 2017. Dat is buitengewoon. We moesten de foto’s van het kind gewoon openbaar maken!"

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.