Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 26 okt 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Dagje Disneyland? 100 euro alstublieft’

Disneyland, wie droomt er niet van? Elk kind wil maar wat graag een dagje naar Disneyland in Parijs te gaan. Voor ouders geldt de slogan steeds minder. De entreeprijzen voor het park worden vanaf komende vrijdag opnieuw verhoogd. Dat meldt Looopings.

Twee parken

Disney heeft twee parken in Parijs: Disneyland en Walt Disney Studios. Begin 2017 betaalde je voor een bezoek aan beide parken 90 euro. Dat is al niet goedkoop, maar vanaf vrijdag mag je 99 euro neertellen.

Tussentijds was de prijs overigens al gestegen naar 94 euro, terwijl de prijs voor de entree van een van de twee parken van 75 naar 79 euro ging. Inmiddels kost de entree van een park je 84 euro.

Deze zogenaamde volwassentarieven gelden vanaf 12 jaar. Kinderen van 3 tot en met 11 jaar krijgen nog wel een paar euro korting, maar ook die entreeprijzen zijn omhoog gegaan.

Duurste pretparken

Een schrale troost: het kan nog gekker! Walt Disney World in Florida en Disneyland in Californie is met 148 euro nog een stukje duurder. In Florida krijg je daar dan wel vier parken voor terug.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.