Vrouw gebruikt couponverslaving voor orkaanhulp

13 september 2017 om 12:04 door Daisy Heyer
Vrouw gebruikt couponverslaving voor orkaanhulp
Kimberly Gager heeft weer een lading coupons gebruikt voor hulp bij slachtoffers van Harvey. / Facebook Kimberly Gager

Een verslaving hoeft niet altijd negatief uit te pakken. Dat blijkt ook bij de Amerikaanse Kimberly Gager (39). Zij gebruikt haar couponverslaving namelijk om slachtoffers van de orkaan Harvey te helpen.

Gager, woonachtig in Texas, geeft toe dat ze een couponverslaving heeft. Die shophobby gebruikt ze nu om mensen die alles verloren zijn in de storm te helpen aan spullen. „Ik wil dat mensen weten dat ik er ben en dat ik echt wil helpen”, vertelt ze aan ABC News. „Dit is geen grapje: als je boodschappen nodig hebt, laat het weten!”

Enorme voorraad

De vrouw heeft een enorme voorraad luiers, babydoekjes, babyvoeding, shampoo, deodorant, toiletpapier, tandpasta en andere drogmetica in haar opslag. Tot nu toe heeft ze al bijna dertig groepen en families geholpen die goederen bij haar thuis kwamen oppikken nadat ze via anderen te horen hadden gekregen dat Gager hen kon helpen. Daarnaast levert ze ook aan mensen die dankzij de storm hun huis kwijt zijn en in een hotel verblijven.

‘Meer hulp dan bij de kerk’

Eén van de mensen die kon profiteren van de couponverslaving van Gager is Bridget Martinez. „Ik vond haar op Facebook, stuurde haar vanochtend een bericht en ze gaf meteen een reactie”, vertelt Martinez (30) over de vrijgevigheid van Gager. „Ik ben haar zo dankbaar. Dit zijn benodigdheden die wij ons op dit moment nu niet kunnen veroorloven. Ik ben al naar de kerk gegaan voor hulp, maar we kregen daar lang niet zoveel als dat zij ons geholpen heeft.”

Martinez, die vijf kinderen heeft, is al meerdere keren in haar huis geweest om de schade te bekijken die de storm haar huis heeft aangedaan. „Het plafond is compleet ingestort”, vertelt ze over haar huis met vier slaapkamers. „Van buiten ziet het er prima uit, maar van binnen is alles vanaf de zolder tot de grond naar beneden gekomen. De helft van onze spullen is weg. De grote slaapkamer, mijn zoons slaapkamer en de keuken zijn verwoest.”

De moeder vertelt dat haar man afgelopen week weer aan het werk is gegaan en dat huisvesting en huurassistentie hen niet wordt geleverd. „Op dit moment helpen ze ons wel met hotelkosten”, zegt ze, waarna ze aanvult geen idee te hebben waar ze over twee weken - als de hotelkosten niet langer gedekt worden - naartoe gaan.

Toch bekijkt Martinez het positief, omdat ze dankzij Gager nu enkele producten in huis heeft die het leven weer iets makkelijker maken, zoals luiers voor haar kinderen en scheerspullen. „Dat is geweldig”, zegt ze met tranen in haar ogen.

Orkaan Floyd

Gager raakte geïnspireerd om haar arsenaal aan spullen beschikbaar te stellen omdat ze zelf ooit werd geraakt door de orkaan Floyd, in 1999. Ze raakte toen haar huis en al haar spullen kwijt. „Het was verschrikkelijk”, vertelt ze daarover. „Ik ben toen alles kwijtgeraakt door die storm. Ik woonde toen in een ambtswoning van de marine, waar ik voor werkte. Het complete appartement was overstroomd. Ik las nu alle verhalen en zag foto's van huizen waarbij alles onder water stond door Harvey. Ik moest iets doen.”

Ze zag dat mensen herhaaldelijk vroegen om luiers, doekjes en andere babyspullen op social media en bedacht zich dat zij dat kon leveren. „Ik kon die coupons nu heel goed gebruiken”, vertelt ze. „Ik heb geen baby's, die die coupons gooi ik normaal altijd weg. Maar nu kon ik die spullen ook kopen zodat het een goed doel heeft.”

Dat is dus wat Gager deed. Haar hulp is zo gewenst dat mensen uit de buurt zijn gestart met gelddonaties zodat ze voor nog meer goederen kan winkelen. „Zolang de donaties binnenstromen, blijf ik kopen”, zegt Gager op Facebook.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!