Daisy Heyer
Daisy Heyer Nieuws 7 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Trump wil oorlog met Noord-Korea liefst ‘vermijden’

Een oorlog om ervoor te zorgen dat de nucleaire dreiging van Noord-Korea afneemt blijft een optie volgens Trump. De Amerikaanse president heeft donderdag in een persconferentie echter aangegeven dat hij er de voorkeur aan geeft om ,,niet de militaire weg te bewandelen."

‘Militaire actie zeker een optie’

„Militaire actie zou zeker een optie zijn", begon Trump. „Is het onvermijdelijk? Niets is onvermijdelijk. Ik zou er de voorkeur aan geven om niet de militaire weg te bewandelen. De Amerikaanse krijgsmacht is de sterkste ter wereld en beschikt over prachtige wapens. Als wij die ooit inzetten tegen Noord-Korea, wordt het een treurige dag voor Noord-Korea."

25 jaar praten

De president wilde er in de persconferentie wel op wijzen dat 25 jaar praten met Noord-Korea er niet voor gezorgd heeft dat het land zich niet meer bezighoudt met kernwapens. „Noord-Korea gedraagt zich slecht. Daar moeten ze mee ophouden."

Noord-Korea testte afgelopen zondag naar eigen zeggen een waterstofbom, die op een langeafstandsraket geplaatst zou kunnen worden. De kernproef, Noord-Korea’s zesde en de zwaarste tot nog toe, was in strijd met resoluties van de VN-Veiligheidsraad.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.