Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 12 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Trump-kip hangt rond in tuin bij Witte Huis

Hij heeft een goud geblondeerd kapsel en hangt rond bij de tuin van het Witte Huis: rara wie is het? Nee, het is niet de 45ste President van de Verenigde Staten. Al vertoont de immense opblaaspop in de vorm van een kip wel enorm veel gelijkenissen met Donald Trump. Washington DC heeft er een nieuwe attractie bij: een gigantische Trump-kip.

Je kan de metershoge opblaasbare kip met gouden Trump-kuif vinden aan 1600 Pennsylvania Avenue, het beroemde adres van het Witte Huis. Daar valt de opblaaskip te bewonderen in de tuin voor het huis van ‘The Donald’.

https://twitter.com/SolAdentro/status/895358638138703872

Tegen belastingaangifte

De Trump-kip is geplaatst door initiatiefnemers van de ‘Tax March’; een actiegroep die graag ziet dat de president zijn belastingaangifte alsnog openbaar maakt. Trump is namelijk de eerste Amerikaanse president die deze tijdens zijn verkiezingscampagne niet helemaal vrijgaf. Tot grote woede van Tax March én de opblaasbare Trump-kip, die de druk op Trump door deze spraakmakende actie graag willen vergroten.

Momenteel is Donald Trump helaas niet in Washington om zijn opblaaskip lookalike met eigen ogen te zien. Het Witte Huis wordt op dit moment verbouwd en daarom brengt de president zijn zomer grotendeels door bij zijn eigen golfclub en in New Jersey. Naast de tuin voor het Witte Huis, zal de goud-oranje opblaaspop op nog meer plekken in de Amerikaanse hoofdstad te bewonderen zijn.

Actiegroep ‘Tax March’. (Foto: ANP)

Je eigen Trump-kip

Behalve de actiegroep in Washington DC hebben meerdere protestanten de grote Trump-kip besteld. Op eBay zijn inmiddels meerdere opblaasbare Trump-kippen te koop. Interesse? Dan moet je waarschijnlijk in China zijn. Hier kan je kan een ongeveer 3 meter hoge Trump-Kip kopen voor zo’n 500 Amerikaanse dollars. De gigantische opblaaspop is namelijk bedacht in China. Dat is niet zo vreemd, want de VS en China hebben al vanaf de inauguratie van president Trump een nogal onderkoelde verstandhouding.

Of de presidentiële Trump-kip ook echt het gewenste effect gaat hebben, is afwachten. Trump gaf al meerdere malen aan zijn eigen belastingaangifte niet openbaar te willen maken. Voorlopig kunnen we dus nog wel even genieten van de goud-oranje Trump-kip.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.