Imre Himmelbauer
Imre Himmelbauer Nieuws 29 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Seksende toeristen oorzaak vulkaanuitbarsting Bali’

Vulkaanuitbarstingen zijn naar de huidige stand van de wetenschap eigenlijk altijd prima te verklaren. Dat weerhoudt sommigen er echter niet van om met de vreemdste speculaties te komen. Een priester op Bali zegt bijvoorbeeld dat de aankomende vulkaanuitbarsting van de Agung veroorzaakt wordt door vulgaire toeristen.

De Agung is bij toeristen een zeer populaire plek. En dat vindt de berg zelf maar niets, zo vertelt de priester in kwestie. Volgens hem is de Agung boos dat er witte toeristen seks hebben gehad op de berg en er gemenstrueerd hebben.

De vulkaan is al tijden onrustig en steeds meer mensen verlaten het gebied om een uitbarsting niet van dichtbij te hoeven meemaken. Inmiddels hebben al liefst 135.000 mensen voor hun veiligheid huis en haard verlaten. Ze worden opgevangen in tenten, overheidsgebouwen en gymzalen in de buurt.

Vakantie?

Bali is een erg populaire vakantiebestemming voor onder meer Europese en Australische toeristen. Door het vooruitzicht van een eventuele vulkaanuitbarsting zouden echter veel toeristen wegblijven. Australië en Singapore hebben hun reisadvies al aangescherpt.

Het Balinese toeristenbureau vertelt echter dat men dergelijke adviezen niet moet opvolgen. Volgens de Balinezen is bijna het gehele eiland veilig: alleen in de directe omgeving van de Agung loop je gevaar. Alle vluchten van en naar Bali gaan dan ook ‘gewoon’ door.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.