Rijkste vrouw ter wereld overleden

21 september 2017 om 20:59 door Merel Driessen
Rijkste vrouw ter wereld overleden
Bettencourt was erfgename van L'Oréal. (Foto: AFP)

Liliane Bettencourt is overleden. Ze stond bekend als de erfgename van het cosmeticamerk L’Oréal en was de rijkste vrouw ter wereld. Ze is 94 jaar oud geworden.

Erfgename L'Oréal

De vader van Bettencourt, Eugène Bettencourt, richtte L’Oréal in 1909. Zeventien jaar lang zat Bettencourt in de raad van bestuur van het cosmeticamerk. In 2012 werd ze onder toezicht van haar kleinzoon geplaatst, omdat ze dementerend was.

In een officiële verklaring zegt Jean-Paul Agon, directeur van L’Oreál dat hij en zijn werknemers een grote bewondering voor haar hadden. Volgens hem was ze erg begaan met het bedrijf en haar werknemers. Ze gaf veel om het succes en de ontwikkeling van L’Oréal.

Misbruik

Het vermogen van Bettencourt werd op zo’n 39,5 miljard dollar geschat. Volgens de bekende Forbes-list was Bettencourt de rijkste vrouw ter wereld.

Vanwege haar dementie en grote vermogen werd er de laatste jaren regelmatig misbruik van Bettencourt gemaakt. De Franse oud-president Sarkozy zou Bettencourt hebben misbruikt om grote sommen geld te schenken aan zijn politieke partij. En jetsetfotograaf Fransçois-Marie Banier, een vriend van haar, zou 400 miljoen euro aan geld en kunstwerken van haar hebben afgedwongen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!