Redactie Metro
Redactie Metro Nieuws 28 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Playboy-oprichter Hugh Hefner (91) overleden

Playboy-oprichter Hugh Hefner is overleden. Dat heeft Playboy Enterprises in de nacht van woensdag op donderdag naar buiten gebracht. Hefner stierf een natuurlijke dood in zijn Playboy Mansion. Hij is 91 jaar geworden.

Playboy Mansion

Hefner richtte in 1953 het blootblad Playboy op. Door de enorme populariteit van dat blad werd Hefner wereldwijd bekend als de belichaming van Playboy. Hij liet zich maar al te graag in zwart zijden pyjama en rood satijnen smokingjas voor de camera’s omringen door mooie vrouwen op zijn landgoed, de Playboy Mansion in Los Angeles.

Hefner in 2011. Foto: epa.

In meer dan 180 landen zijn bladen of producten van Playboy te koop en daarmee is het een van de bekendste merken ter wereld.

Hefner verkocht zijn Mansion in 2016 voor 94 miljoen euro, maar wel op voorwaarde dat hij er zelf tot zijn overlijden mocht blijven wonen.

Marilyn Monroe

Vermoedelijk zal Hefner worden begraven naast Marilyn Monroe. In 2009 liet de Playboy-oprichter namelijk weten dat hij het graf naast Monroe had gekocht. Geheel toevallig is die keuze niet: Monroe was degene die naakt op de cover stond van het eerste nummer van Playboy in 1953.

Hefner in 2003. Foto: epa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.