Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 1 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Orkaan Irma komt eraan

Harvey, de zwaarste orkaan die Texas sinds een halve eeuw trof is nog niet uitgewoed of er dient zich alweer een volgende tropische storm aan voor Noord,- en Midden-Amerika.

Het Amerikaans National Hurricane Center (NHC) in Miami heeft donderdagavond bekendgemaakt dat de kans groot is dat de tropische storm Irma de vierde grote orkaan van 2017 wordt. De verwachting is dat Irma de komende dagen kan uitgroeien tot een zeer gevaarlijke storm. Irma bevindt nu nog op zo’n 1200 kilometer ten westen van de Kaapverdische Eilanden en koerst op het Caribisch gebied. De windsnelheden zijn toegenomen tot 185 km per uur. Volgens Accuweater kan de orkaan uitgroeien tot een exemplaar van categorie 4, een storm die windsnelheden van 209 tot 251 km per uur behaalt.

https://twitter.com/RyanMaue/status/903489151844081664

Het is nog te vroeg om in te schatten in welke mate Irma schade kan aanrichten, waardoor het dus nog niet zeker is vast te stellen of de omringende landen zich moeten klaarmaken voor de storm.

Texas zit nog midden in het herstel van orkaan Harvey en de daarbij horende regenval. De schade wordt geschat op een bedrag van 125 miljard dollar. Door de storm zijn 44 mensen om het leven gekomen en er worden nog steeds mensen vermist. Bijna een miljoen mensen moesten hun huis verlaten vanwege het natuurgeweld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.