Rosan de Vos
Rosan de Vos Nieuws 25 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Noa (20) geeft fluitende mannen hun verdiende loon

Als vrouw nagefloten worden kan soms een tikkeltje vervelend zijn. Je kan je geen houding weten te geven, of je voelt je gewoon compleet gegeneerd. Om deze reden pakt de 20-jarige Noa de mannen voor eens en altijd aan: ze zet ze te kijk op haar Instagramaccount: Dearcatcallers.

Eén maand lang

Voor één maand plaatst ze selfies met de mannen die haar nafluiten op straat, of vunzige dingen tegen haar zeggen. Dit zijn dus de zogenaamde ‘CatCallers’. Ze doet dit om bewustzijn te creëren voor mensen die niet doorhebben hoe vaak sommige vrouwen hier last van hebben. Op haar Instagram schrijft ze: „It’s not a compliment."

Noa staat doorgaans op de foto met een pessimistische blik, waarbij de mannen juist het tegenovergestelde doen. Hiermee wil ze weergeven hoe ze zich voelt, ten opzichte van de man. Als bijschrift bij de foto schrijft ze wat de mannen tegen haar hebben gezegd of hoe ze zich voelt, bijvoorbeeld: „Dear Catcallers, my name is NOT baby!" Thumbs up voor deze meid. Een greep uit haar selfie-collectie:

https://www.instagram.com/p/BYddV9lFj_E/

https://www.instagram.com/p/BYYSn9yFD6D/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.