Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 5 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Mirror: Hebben we echt nog een royal baby nodig?

De Britse royals brachten maandag leuks nieuws waar veel mensen blij van werden, maar niet columniste Susie Boniface. Zij vindt het maar niks dat de Britse prins William en Kate een derde kind verwachten en liet dat weten ook.

Boniface, die voor de Mirror schrijft onder het pseudoniem Fleet Street Fox, liet in duidelijke taal blijken wat zij vindt van de gezinsuitbreiding van het prinselijk paar. De kop van het stuk „Hebben we echt nog een koninklijke baby nodig? We hebben er zeker wel genoeg”, zegt alles.

Twee is meer dan genoeg

In de column geeft Boniface meerdere redenen. Ten eerste wijst geschiedenis uit dat een troonopvolger plus een reserve meer dan genoeg is. Al die ‘extra’ koninklijke kids leiden alleen maar tot problemen. Bovendien: „De leden van de koninklijke familie leven zo lang dat we eerder reserve-onderdelen nodig hebben.”

De geschiedenis daargelaten, brengt Boniface ook de klimaatdiscussie ter tafel: „Een kind minder scheelt ieder jaar 58,6 ton uitstoot van koolmonoxide.” En dan is er nog die schatkist, waar de koninklijke familie van onderhouden moet worden.

Not everyone has been congratulating the couple…

Posted by The Mirror on Monday, September 4, 2017

De column viel – niet geheel verrassend – niet echt in goede aarde. Ook niet bij de lezers van de Mirror. De krant maakte hier slim gebruik door er nog een artikel aan te wijden met als kop ‘Fans rush to Kate and Will’s defence after unborn royal baby branded a parasite’.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.