Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Nieuws 4 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Mannen protesteren op dak islamitische school

In Amsterdam-West zijn twee mannen met een bivakmuts van het dak van een nieuwe islamitische middelbare school gehaald. De mannen hebben zich verzet tegen de komst van de school. Ze hebben een spandoek aan de gevel gehangen met de tekst: „Wie islam zaait, zal sharia oogsten.”

In een verklaring stelt het Identitair Verzet achter de actie te zitten. „De voorgenomen opening van de islamistische middelbare school in Sloterdijk aan de Naritaweg te Amsterdam is onwenselijk vanwege de sympathie van bestuursleden voor het salafisme in het recente verleden”, schrijven zij op hun website.

Foto: ANP

Een verslaggever van AT5 die direct ter plaatse was, meldt dat de twee gemaskerde mannen leuzen riepen als ‘salafisme, terrorisme’. Ook meldt de Amsterdamse nieuwssite dat een aantal werknemers van het Cornelius Haga Lyceum al eerder het dak op zou zijn gegaan, er zou flink heen en weer zijn geduwd en getrokken. Een groepje leerlingen is onder het spandoek door, de school binnengegaan.

Verschillende Amsterdamse politici reageren vol ongeloof over de dakbezitting. „Man, man, man. Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar kinderen de stuipen op het lijf jagen. Identaire losers”, twittert Rutgert Groot Wassink van GroenLinks.

https://twitter.com/RutgerGW/status/904609660992454660

Het Identitair Verzet is een Groot- Nederlandse actiegroep die zich weert tegen de toenemende immigratie en islamisering, maar bovenal vóór behoud van de Nederlandse identiteit. Actievoerders bezetten afgelopen weekend ook al de bouwplaats van een nieuwe moskee in Venlo. De politie beëindigde dit protest met de aanhouding van vier personen.

Foto: ANP

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.