Van Face ID tot Retina: alles over iPhone X en 8

12 september 2017 om 22:29 door Jasper Kars
Van Face ID tot Retina: alles over iPhone X en 8
De nieuwe peperdure iPhone X gepresenteerd in de Silicon Valley (Foto: ANP)

De dag die je wist dat zou komen: de nieuwe paradepaardjes van Apple, de iPhone 8 en de “revolutionaire” iPhone X, zijn dinsdag gepresenteerd in de Silicon Valley.

Tijdens een live presentatie, die van Zuid-Korea tot Chili werd bekeken, werden de nieuwe serie Apple producten gepresenteerd. Naast de absolute smartphone blikvangers, werden ook de nieuwe Apple Watch en Apple TV getoond aan de hele wereld. Toch keek iedereen vooral uit naar de twee nieuwe smartphones, die mogelijk de mobieltjesmarkt volledig op z’n kop gaan zetten.

 
 

De iPhone 8

Om te beginnen met de blitse iPhone 8. De natuurlijke opvolger van de iPhone 7 heeft een nieuwe krachtigere processor (de A11 Bionic) en ziet er ten opzichte van zijn voorganger nog net wat smoother uit. De luidsprekers kunnen 25% luider en het toestel is volgens de Apple vertegenwoordigers “de meest duurzame smartphone”: stofwerend en met goede waterbescherming.

Tijdens de presentatie keek Apple ook naar Augemented Reality, zoals we dat kennen van bijvoorbeeld Pokemon Go, waarbij de A11 chip is geoptimaliseerd. Ook bevat de nieuwe Iphone, eindelijk volgens sommige fans, een draadloos oplaadsysteem. De iPhone 8 en 8 Plus zijn allebei verkrijgbaar vanaf 64 GB, de pre-orders van iOS 11 zijn beschikbaar vanaf 19 september.

 

Prijzen: iPhone 8 64GB: 799 euro, iPhone 8 256GB: 909 euro en de iPhone 8 512GB: 1019 euro.

De iPhone X

Dan, tromgeroffel.. Het absolute hoogtepunt van de presentatie, de smartphone die een volledige game changer zou moeten zijn: de iPhone X.

Hij ziet er soepel uit, die iPhone X. Met hetzelfde glas aan de voor- en achterkant als de iPhone 8, is de X straks te verkrijgen in meerdere kleuren: grijs (space gray) en zilver. Het heeft ook een nieuwe display genaamd Super Retina.

En dan, echt iets nieuws: er zit geen home button op de X. Bij de meest geavanceerde iPhone swipe je gewoon naar je beginscherm.

 

Een andere behoorlijk bijzondere functie is de nieuwe Face ID, hiermee kun je je iPhone ontgrendelen door een True Depth camera systeem dat je gezicht herkend en zeker weet dat jij het écht bent. Ook maskers werken niet, nee serieus, ook dit is getest door Apple. Overigens werkte het tijdens de presentatie voor Apple-voorman Craig Federighi allemaal niet zo soepel, want zijn Face ID faalde behoorlijk.

 
 

Ook de camera van de iPhone X is redelijk next level. Hij geeft 36% meer licht dan de 8 en bezit vier LED-lampjes op de flits. De batterij, nu een groot probleem bij veel iPhones, zou 2 uur langer mee moeten gaan dan de 7. Net als zijn broertjes, de 8, kan ook de X draadloos opladen.

 

De smartphone met gezichtsherkenning is vanaf 27 oktober te pre-orderen (keuze uit 64GB en 256GB) en zal op vrijdag 3 november worden gereleased. Wees wel bereid behoorlijk de portemonnee te trekken, het prijskaartje van de X ligt boven de 1200 euro.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!