Zieke vrouw sterft voor haar pasgeboren baby

11 september 2017 om 10:44 door Jasper Kars
Zieke vrouw sterft voor haar pasgeboren baby
De 37-jarige Carrie DeKleyn stierf enkele dagen na haar zwangerschap. (Foto: Facebook/Cure4Carrie)

Carrie DeKleyn, een 37-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Michigan, deed een wel heel bijzondere opoffering. Ze stopte met chemotherapie die haar leven had kunnen redden maar haar zwangerschap zou stoppen. Omdat ze zo graag nieuw leven wou schenken aan haar toekomstige kind, koos ze ervoor om de kankerbehandeling te stoppen. Deze beslissing moest ze met de dood bekopen. Ze stierf enkele dagen nadat ze haar kindje op de wereld had gezet. Naast haar net geboren kindje had Carrie eerder al vijf kinderen gekregen.

Toen ze in het begin van de lente van dit jaar last kreeg van extreme hoofdpijn, dacht de vitale dertiger Carrie eerst dat ze last had van migraine. Nadat ze er ook bij ging overgeven, besloot ze voor de zekerheid toch maar naar het ziekenhuis te gaan. Daar bleek uit een aantal testen dat ze kanker had. Eerst leek het goed te behandelen, maar uit nieuw onderzoek bleek de diagnose toch minder optimistisch. De 37-jarige vrouw uit Michigan had een agressieve hersentumor. Doktoren vertelden haar dat ze nog ongeveer vijf jaar te leven had.

 

Een vreselijk dilemma

De tumor werd snel daarna verwijderd, maar nog geen maand later ontvingen Carrie en haar man Nick wederom schokkend nieuws. Niet alleen was de tumor teruggekeerd, ook was Carrie acht weken zwanger.

Dat slechte nieuws liet de twee achter met twee opties. Ze konden proberen om Carrie langer te laten leven door chemotherapie wat haar zwangerschap zou beëindigen. Of ze konden de baby houden en geboren laten worden, maar dat zou betekenen dat Carrie snel daarna zou sterven. Een vreselijk dilemma voor het stel uit Wyoming.

Pro-life

Voor de strenggelovige Carrie en Nick DeKleyn was de keuze lastig, maar snel gemaakt. Na een tweede operatie, die de teruggekeerde tumor verwijderde, keerde het getrouwde stel naar huis in de wetenschap dat de twee nog maar een aantal maanden samen zouden hebben. „Ze wilde nog 34 weken verder leven om de baby te kunnen zien, dat is wat ze wenste”, zo vertelde Nick aan The Washington Post. „We zijn pro-life (tegen abortus) en we geloven dat God ons deze baby gaf.”

In de zomermaanden kwam het tumor voor de derde maal terug, dit keer konden de dokters niets meer doen dan zuurstof naar haar hersenen pompen om de pijn te verzachten. In het universitair medisch ziekenhuis van de University of Michigan was Carrie voor het laatst bij bewustzijn. Op dat moment was ze negentien weken zwanger, de baby zou ze nooit meer bij zinnen zien. De dokters zouden er alles aan doen om de baby geboren te laten worden.

 

Bitterzoet

Na een zware en spannende periode brak de laatste fase van Carries zwangerschap aan. Op 6 september om 17.30 uur werd Life Lynn DeKlyen, de naam die haar moeder bedacht voor ze ernstig ziek werd, geboren in het ziekenhuis. „Het was bitterzoet omdat mijn vrouw niet wakker was en zou overlijden.” Op vrijdagochtend, enkele dagen nadat de baby was geboren, overleed Carrie DeKleyn, als moeder van zes. Momenteel verdeelt vader Nick zijn tijd tussen de condoleances en zijn nieuwe dochtertje Life. De bijzondere opoffering van zijn vrouw zal nooit vergeten worden.

De familie DeKleyn (Foto: Facebook/Cure4Carrie)

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!