Kasper Hermans
Kasper Hermans Nieuws 14 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Hillary Clinton vergelijkt zichzelf met Cersei (GoT)

Hillary Clinton heeft zichzelf vergeleken met het karakter Cersei Lannister (gespeeld door Lena Headly) uit Game of Thrones. De politica ziet de nodige parallellen tussen een van de situaties die zij meemaakte en een scène rondom Cersei uit de immens populaire televisieserie.

Mother’s Mercy

Voor de mensen die achterlopen: het gaat om een scène uit het vijfde seizoen, om precies te zijn aflevering 10: Mother’s Mercy. Ben je daar nog niet, lees dan vooral niet verder. Voor de mensen die het wel al gezien hebben: een korte recap. In de bewuste aflevering wordt Cersei gedwongen tot het ondergaan van een boetedoening door de High Sparrow.

https://www.youtube.com/watch?v=vK7L1AR-NcQ

Die boetedoening is de zogenaamde Walk of atonement. Hierbij wordt haar haar kort geknipt en daarna wordt ze ontdaan van haar kleren. Vervolgens moet de moeder van koning Tommen dwars over het volgepakte plein richting de Rode Burcht lopen. Achter haar loopt een van de aanhangers van de High Sparrow met een bel te zwaaien, terwijl ze het woord Shame scandeert. Ondertussen wordt ze ondergespuugd en bekogeld met uitwerpselen, vies water en meer van dat soort spullen.

Schuldig! Schuldig!

Uiteraard heeft Clinton niet een dergelijke tocht achter de rug, maar toch ziet ze gelijkenissen tussen haar eigen situatie en de manier waarop er Shame geroepen werd naar Cersei. „De menigte op de bijeenkomsten van Trump riep vaker om mijn gevangenneming dan ik kan tellen”, schrijft Clinton in haar boek What Happened. „Ze schreeuwden Schuldig! Schuldig! zoals ze in Game of Thrones Shame! Shame! riepen, terwijl Cersei Lannister terug naar haar paleis liep.”

Pokémon GO

Het is overigens niet de eerste keer dat Clinton een verwijzing maakt naar iets wat populair is onder jongeren, ze deed het namelijk ook bij Pokémon GO. Toen het spel net uit was midden tijdens de verkiezingscampagne van afgelopen jaar, zei ze dat ze wenste dat ze „could make Pokémon go to the polls.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.