Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Nieuws 11 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

Haai bijt surfboard doormidden en verwondt surfer

Het waren een paar spannende momenten voor een 35-jarige surfer. Aan de oostkust van Australië was Abe McGarth aan het surfen toen hij werd aangevallen door een grote witte haai. Van zijn surfboard is weinig over, McGarth kwam er verrassend goed vanaf.

Drie meter lang

McGarth is in Iluka aan het het surfen als hij ineens wordt aangevallen door een beest dat hij beschrijft als een meer dan drie meter lange haai. Het enorme dier zwemt van onderen naar het board toe en hapt toe. Het board breekt doormidden terwijl McGarth door de lucht vliegt, valt te lezen in een politieverklaring.

„Hij vertelde aan de politie dat de haai rondjes begon te zwemmen en even later wegzwom”, zegt de politie. De agenten laten weten dat McGarth vervolgens een deel van zijn surfboard heeft gegrepen en naar de kust is gezwommen. Daar is hij door vrienden opgepikt en naar het ziekenhuis gebracht. Hij is inmiddels weer thuis.

https://www.instagram.com/p/BY1dXw9j-vW/

Flinke wond

De tanden van de haai hebben een flink gat achtergelaten in de wetsuit van Abe en ook op zijn been is een flinke wond te zien. Het is maar goed geweest dat Abe op zijn board lag, wanneer hij had gezeten was hij volgens vriend Bryce Cameron zijn been waarschijnlijk kwijt geweest.

„Het board brak meteen doormidden en meteen daarna kwamen de tanden van de haai in zijn been terecht”, zegt Cameron tegen The Daily Telegraph, een krant uit Sydney. „Er is op dit moment niemand op aarde met zoveel geluk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.