In het nieuws

Likeability of 5

Engelse winkel maakt kleding genderneutraal

Beeld: Pexels

Foto van 'Metro'

2 SEP 2017

Een jongen in een prinsessenjurk? Als het aan de Engelse kledingwinkel John Lewis ligt, is dat binnenkort hartstikke normaal. De winkel stopt met hun kleding labelen als 'jongenskleding' en 'meisjeskleding'. Ook jurken en rokken zijn wat de winkel betreft allang niet meer alleen voor meisjes. Het enige wat nog niet neutraal is, zijn schooluniformen, maar ook die worden binnenkort aangepast.

Om de nieuwe stijl te vieren, komt de winkel ook met een nieuwe kledinglijn die niet genderspecifiek is. Naast broeken en shirts, zijn er ook jurken te krijgen met dino's, ruimteschepen en speelsoldaatjes erop. Een hoop klanten van de winkel zijn tevreden. „We willen kinderen niet op laten met de stereotypen”, zegt Caroline Bettis, hoofd van de kinderkleding. „Met deze nieuwe collectie hebben kinderen juist veel meer keuze.”

Online is de scheiding nog wel gemaakt, maar ook daar is de winkel naar aan het kijken.

Seksistische kleding

De keuze van de keten komt na ophef over kleding die door de winkel Gap naar mening van sommigen op een seksistische manier werd gepromoot. Meisjes waren 'social butterflies' en jongens 'little scolars'. De winkel Asda verkocht jongensshirts met 'Future Scientist' en 'Boys Will Be Boys' erop. De meisjes moesten het door met 'Pretty Rock' en 'Hey Cutie'.

De keuze van John Lewis valt overigens niet bij iedereen in goede aarde. Mensen wijzen de winkel erop dat er voor volwassenen nog steeds een scheiding is tussen mannen en vrouwen en de vraag is waarom dat niet hetzelfde is als bij kinderen.

Verwarrend

Ook politici doen een duit in het zakje. Andrew Bridgen, politicus voor een conservatieve partij, zegt tegen Daily Mail: „Ik heb geen idee wat John Lewis bezielt. De labels eraf halen kan heel verwarrend zijn voor de klanten. Politieke correctheid lijkt maar door te draven en daar moeten we over in gesprek. Ik geloof niet dat veel mensen een jurk kopen voor hun zesjarige zoon.”


like
user_20afbd9672dd2a1fff6fe2030416b6d9dad19453_avatar

Views

300+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


Views

600+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 3

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Likeability of 3

Vriendin van boer Olke uit BZV overleden

Foto van 'Constance van Amstel'

6 FEB 2018

Karen, de vriendin van de Texaanse boer Olke Jongsma uit het laatste seizoen van Boer Zoekt Vrouw Internationaal, is overleden. Dat heeft de redactie van het tv-programma dinsdag laten weten. Karen is gestorven aan de gevolgen van borstkanker.

Karen en Olke leerden elkaar kennen vlak na de opnames van Boer Zoekt Vrouw Internationaal waarin het de grote melkveehouder niet gelukt was om een vrouw te vinden. De Nederlandse Sandra bleek na een ingewikkeld traject niet de ware. Tijdens de terugblikaflevering destijds werd duidelijk dat Olke de liefde toch had gevonden bij Karen, een dame die nota bene bij hem in de buurt woonde.

Boer Olke en zijn logees (v.l.n.r.) Harriet, Alberdien, Sandra. /KRO-NCRV


sad
user_cdf319e50003f0ba99427b0a60d80e4461264ff9_avatar

Views

3k+