Nieuwe Iphone 8 te zien: Volg het #AppleEvent live

Nieuwe iPhone 8 en X te zien: Volg het #AppleEvent

Live: #AppleEvent (Foto: Video Still)

Foto van 'Jasper Kars'

12 SEP 2017

Op het hoofdkwartier van Apple, Apple Park in de Silicon Valley, wordt momenteel een nieuwe serie Apple producten gepresenteerd. Met de gloednieuwe iPhone 8 en iPhone X als absolute blikvangers.

Volg hieronder wat er allemaal op het #AppleEvent gebeurt:

BEKIJK OOK


Views

200+

Football-ster betaalt begrafenissen schietpartij VS

De speler. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

19 MEI 2018

Hij werd al gezien als een held door zijn vele liefdadigheidswerk, maar nu heeft de American football-speler J.J. Watt die status helemáál verdiend.

De speler zegde namelijk toe de begrafenissen te betalen van de tien slachtoffers van de schietpartij op een school in het Texaanse Santa Fe, zo bevestigt zijn club Houston Texans.

,,Absoluut verschrikkelijk", twitterde Watt kort nadat de tragedie zich voordeed.

Meerdere vuurwapens

Vrijdag werd Amerika, en de rest van de wereld, opnieuw opgeschrikt door een school-schutter. Deze opende het vuur in een klaslokaal van de Santa Fe High School, en gebruikte daarbij meerdere vuurwapens.

De zeventienjarige Dimitrios Pagourtzis wordt verdacht de schutter te zijn. Hij zit in hechtenis. Met kistjes aan zijn voeten en een t-shirt met de opdruk ‘Born to Kill’ zou hij de klas zijn binnengestormd. Bij de schietpartij kwamen negen scholieren en een docent om het leven.

Navertellen verhaal

De schutter zou de mensen die hij mocht in leven hebben gehouden, ‘zodat ze het verhaal zouden kunnen navertellen’. Dat zegt persbureau Reuters naar aanleiding van het politierapport.

Orkaan Harvey

De 29-jarige J.J. Watt die de begrafenissen van de slachtoffers wil betalen, haalde met zijn acties ruim 37 miljoen dollar (31,4 miljoen euro) op voor hulp nadat de orkaan Harvey grote delen van Houston en omgeving verwoestte. Watt werd geëerd voor zijn werk met de Walter Payton Man of the Year Award van de National Football League (NFL) en in april kreeg de verdediger een plek in de lijst van de honderd meest invloedrijke mensen van Time Magazine.

BEKIJK OOK


Views

2k+

Speel jij bingo tijdens the royal wedding?

Er zijn meerdere bruiden vandaag.../ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

19 MEI 2018

Elke middag geeft Metro je een overzicht van de opmerkelijkste en/of leukste video's en foto's die we zijn tegengekomen. Zie hieronder de virals van zaterdag 19 mei.

Laurel of Yanny?

Hoge noten, lage noten. De omgeving. De internetwereld is in ieder geval in de ban van Laurel of Yanny. En het leuke is, dat er dan ook altijd een stel goede grappenmakers boven komen drijven.

Royal Bingo

Het draait vandaag natuurlijk vooral om het huwelijk tussen Prince Harry en Meghan Markle. Voor wie er de hele dag voor de buis besluit te zitten vanwege the royal wedding zijn er gelukkig genoeg bingokaarten in omloop.

Totti tot Buffon

Het Italiaanse voetbal verliest stilaan haar iconen. Vorig jaar nam Francesco Totti (AS Roma) al afscheid en dit seizoen zwaait Gianluigi Buffon (Juventus) af. Hoewel ze wat clubvoetbal betreft rivalen waren, schreef Totti een mooie brief aan de doelman. Zo staat in zijn column in La Gazzetta dello Sport onder andere ,,Ik weet zeker dat je op deze dagen het bandje van je carrière steeds voor jezelf afspeelt. Het doet me goed dat we ieder een rol hebben gespeeld in elkaars films. We kwamen elkaar als kinderen tegen, werden aanvoerders en mannen. We verdedigden het zelfde shirt, het blauwe. En vochten daarna weer voor de andere kleuren die ons zo lief zijn."

Dat de twee in 2006 samen wereldkampioen werden is Totti niet vergeten. ,,Ik heb er moeite mee alles in de juiste volgorde te plaatsen, maar het plaatje is overweldigend: ik zie de wereldbeker, de Berlijnse nacht, onze knuffels. Ik mix ze met een lobje van mij en een paar van jouw reddingen. En ik zeg: dank je. Voor de rivaal en de teamgenoot die je bent geweest."

BEKIJK OOK


Views

1k+

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone
Likeability of 5

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Een vakantiefoto van Metro’s freelancefotografe Femmy Weijs.

In samenwerking met Asus

17 MEI 2018

Een hopelijk heerlijke zomer komt eraan. Tijd voor vakantiefoto’s! Maar hoe maak je nou de meest prachtige vakantiekiekjes met je smartphone?

Onvermijdelijk (en hartstikke leuk) natuurlijk, het schieten van vakantiefoto’s. Hoe maak je nou plaatjes van goede kwaliteit, waar je later met heel veel plezier naar kunt terugkijken? Computer- en smartphonefirma ASUS en Metro geven je tips waar op je op zou kunnen letten als je je vakantiefoto’s met je smartphone wil maken. De komst van de nieuwe ASUS ZenFone 5 (zie onderaan) heeft daar alles mee te maken.

Bereid je voor

Ga voordat je op vakantie gaat op zoek gaan naar voorbeeldfoto's van je bestemming. Google bijvoorbeeld eens op 'photography locations in’. Doe dat in het Engels, want dan vind je de meeste voorbeelden op het web. Zo kom je ook blogs tegen van mensen die de locatie al eerder bezocht hebben en zij geven tips voor mooie fotografielocaties.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

Nog een favoriet van freelancefotografe Femmy Weijs.

Het weer

Daar ben je dan op je bestemming! Wanneer je een dag van te voren al weet dat je naar een fotografielocatie gaat, let dan even op het weer. Niet dat je er veel aan kunt veranderen… De momenten met het mooiste licht van een zonnige dag zijn: 10 tot 20 minuten voor zonsopkomst en na zonsondergang en een uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang. Kies in ieder geval momenten uit wanneer de zon niét op zijn hoogste punt staat.

Maak het spannend

Zorg dat je niet altijd standaard foto’s krijgt, maar maak ze eens wat spannender. Je hoeft je onderwerp niet altijd in het midden te zetten, maar speel eens met de compositie door je onderwerp meer naar links of naar rechts te schuiven.

Neem de tijd

Neem de tijd voor je foto's. Wanneer het op jouw fotografielocatie druk is met andere bezoekers, wacht dan een moment af wanneer deze mensen weer weg zijn. Dit geldt voor landschapfoto's maar ook voor portretfoto's. Probeer je achtergrond zo rustig mogelijk te krijgen.

Schiet maar raak

Maak altijd meerdere opnames. Wanneer je er maar één of twee maakt, zul je achteraf altijd zien dat iemand bijvoorbeeld net op dat moment zijn of haar ogen dicht heeft. Wanneer je meerdere opnames maakt, heb je thuis altijd wat te kiezen.

De mooiste vakantiefoto’s maken met je smartphone

De ZenFone 5. / ASUS

ZenFone5 denkt mee

ASUS start deze week met de pre-order voor de ZenFone 5 (399 euro) en deze ligt op 28 mei in de winkel. Deze smartphone wordt gezien als ‘je intelligente metgezel die altijd voor je klaar staat’. De Zenfone5 is meer dan een smartphone. Hij maakt perfecte foto’s (da’s goed nieuws voor je vakantie), zonder dat je er goed bij na hoeft te denken. Hij beschikt namelijk over kunstmatige intelligentie.

Het intelligente systeem met twee camera's (Sony IMX363 sensor) in de ZenFone 5 heeft geavanceerde AI-functies die anticiperen op je behoeften en zich aanpassen aan jouw voorkeuren. Zo kun je je concentreren op het onderwerp in plaats van op de camera. Voor het maken en bekijken van foto’s is het 19:9 All-Screen-Display een mooie tool, meldt ASUS.

Slimme accu

En oh ja, heb je je oplader tijdens een vakantiedag even niet bij je? De ZenFone5 gaat slim met zijn accu om. Je hebt dus een langere batterylife.

Belangstelling voor de pre-order? Dan klik je hier.

BEKIJK OOK


like
user_b5050de53d81332bb030c11e9758358ebb90ebaf_avatar

Views

3k+

Royal wedding-blog: hoera voor het bruidspaar!

Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

19 MEI 2018

De dag waar zo’n beetje de hele koningshuisminnende wereldbevolking al sinds de bekendmaking in november 2017 naar uitkijkt, is eindelijk aangebroken. De Britse prins Harry (33) en de Amerikaanse actrice Meghan Markle (36) hebben elkaar het ja-woord gegeven.

Vanaf 12:15 wordt het huwelijk uitgebreid gecoverd door onder meer de NOS. Maar tot en na die tijd is er al veel te melden rondom the royal wedding tussen de tortelduifjes. Metro houdt je in dit blog op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen.

14:04 De kus...

Met de kus op het bordes buiten voor de kerk, in de stralende zon, is de ceremonie afgesloten. Het kersverse echtpaar tourt nu in de koets door Windsor.

13:40 En ze zijn getrouwd!

Na het hand-in-hand uitspreken van de geloftes (die ze overigens zoals de traditie voorschrijft niet zelf hebben geschreven), en het omdoen van de ringen, verklaarde de aartsbisschop het stel tot man en vrouw.

De beeldige bruid. Foto: ANP

13: 25 Vlammende toespraak van de bisschop

Bisschop Michael Curry hield een vurige en bij tijd en wijle grappige toespraak over liefde, en de kracht ervan.

13: 10 Het antwoord op de vraag is: JA!

Het stel geeft elkaar het ja-woord. Nadat prins Harry 'ja' zegt, klinkt er gelach in de kerk.

13:00 Meghan komt de kerk binnen, ceremonie is begonnen

De beeldschone bruid loopt in een witte jurk van Givenchy met blote hals onder begeleiding van de bruidsmeisjes en -jonkers de kerk binnen. Ze zal worden weggegeven door prins Charles. Meghan heeft haar haren opgestoken. Het paar kijkt elkaar liefdevol aan, terwijl ze elkaars handen vasthouden en voor het altaar staan.

Foto: ANP

Wachten op de Queen

De ceremonie begint bijna. Als Queen Elizabeth is aangekomen, wordt het 'startsein' gegeven.

12: 50 Daar is ze: de bruid

Meghan arriveert bij de Long Walk, waar ze wordt ontvangen door tienduizenden fans, vol gejuich.

Mama van de bruid. Foto: ANP

Meghan is onderweg en Harry arriveert

De bruid is samen met haar moeder onderweg naar de kerk. Prins Harry is om half 1 aangekomen bij de kerk. Hij draagt zijn uniform.

George en Amal Clooney. Foto: ANP

Gasten druppelen binnen

Onder andere zanger James Blunt, een goede vriend van prins Harry, zijn intussen gearriveerd. Ook acteur Idris Elba, Oprah Winfrey, George Clooney en zijn vrouw, Elton John en de Beckhams zijn van de partij. Voor 12:15 moesten alle gasten binnen zijn, toen arriveerde namelijk de koninklijke familie.

De trouwringen

Het zijn de belangrijkste sieraden van de dag: de trouwringen van het bijna getrouwde stel. Kensington Palace maakte bekend dat de ringen van de ontwerper Cleave and Company zijn. Die van prins Harry is van platinum, Meghan krijgt een gouden ring.

De nieuwe titels

Het koppel gaat na het huwelijk door het leven als de ‘hertog en hertogin van Sussex’, zoals eigenlijk al werd verwacht. Broer en schoonzus prins William en Kate Middelton zijn hertog en hertogin van Cambridge.

Foto: ANP

Windsor loopt vol

De ceremonie vindt straks plaats in de sprookjesachtige St George’s Chapel in Windsor Castle. De locatie is al helemaal mooi versierd met bloemen. De stoepen in het stadje Windsor langs de route zijn al urenlang bezet door fans en belangstellenden. Zij hopen straks het bruidspaar te kunnen spotten. Naar verwachting zijn er zo'n 100.000 mensen naar de stad afgereisd. Sommigen zaten daar al de hele nacht te wachten, of gingen 's nachts met het openbaar vervoer om er lekker vroeg bij te zijn.

Foto: ANP

Foto: ANP

Foto: ANP

Foto: ANP

Leuke woordgrappen

De Britse tabloids staan natuurlijk al maandenlang vol met nieuws over het huwelijk van het jaar. Dat zorgt voor heerlijke woordgrappen, zoals deze van The Sun.

Foto: ANP

Goed beveiligd

Bij een bruiloft die zoveel belangstelling trekt, is een goede beveiliging natuurlijk van groot belang. De straten zouden dan ook vol staan met beveiligers. Alle maatregelen zouden rond de 32 miljoen dollar hebben gekost. Better safe, than sorry, toch?

Lekker badpakkie

Voor de échte die-hard fans.

Het tijdschema

Hoe ziet de dag eruit? Om 13:00 uur Nederlandse tijd, dan is het 12:00 uur in Engeland, geven de twee elkaar het ja-woord in de St George’s Chapel in Windsor. Meghan zal worden weggegeven door haar moeder. De ceremonie duurt een uur, daarna gaan de newly weds door Windsor in een 2 kilometer lange koetsrit. Hoe romantisch! Na de rit volgt een receptie in St. George’s Hall. Vanavond is het bruiloftsfeest in Frogmore House, gegeven door vader van de bruidegom Prins Charles.

Gasten

Voor het huwelijk zijn zo’n 600 mensen uitgenodigd. Politieke grootheden, zoals bijvoorbeeld Trump en oppositieleider Jeremy Corby, staan daar niet bij. De kapel is te klein om meer mensen uit te nodigen, en omdat Harry niet in de directe lijn van troonopvolging zit, is dat ook niet nodig. De gehele cast van Suits, de Amerikaanse televisieserie waarin Markle jarenlang schitterde, zal wel aanwezig zijn: Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Sarah Rafferty, Gina Torres en Rick Hoffman.

Geen getuige

Grappig feitje is dat Meghan geen zogenaamde Maid of Honour heeft. Ze kon, volgens Kensington Palace, niet kiezen uit haar club vriendinnen waar ze heel hecht mee is. Ze zijn wel allemaal bij de bruiloft. En ze waren aanwezig op het vrijgezellenfeest van de bruid. Volgens bronnen was dat geen bonte boel met strippers en drank, de dames gingen in maart naar een spa. Ook lekker.

Foto: ANP

George (4) en Charlotte (3), de twee oudste kinderen van prins William en Kate, zijn bruidsjonker en bruidsmeisje. De groep van bruidsmeisjes en bruidsjonkers bestaat verder uit de peetkinderen van Harry. Meghan kiest ook voor haar peetkinderen.

BEKIJK OOK


Views

5k+

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

Gieren met Gabbers en korting voor Metrolezers

De Gabbers van 2018 met vlnr Ali B, Martijn Koning, Roué Verveer en Najib Amhali. / Vincent van Dordrecht.

In samenwerking met Gabbers

17 MEI 2018

koop gabber tickets

Gabbers laten het Ziggo Dome-publiek op 29 en 30 juni bulderen, maar op weg naar de twee lachen-gieren-brullen-avonden maken zij ook Metro een stuk vrolijker.

Gieren doen Roué Verveer, Martijn Koning en Najib Amhali niet alleen tijdens het schrijven van de Ziggo Dome-shows voor eind juni. Nee, dat doen de heren ook bij Metro aan tafel. Het. Gaat. Maar. Door. Vanaf donderdag 17 mei houdt Metro een Gabber-donderdag, met wekelijks een cartoon Zit Een Gabber In De Metro. Ook wordt de lezers gevraagd om grappen te maken en in te sturen (daarover later veel meer) en zijn er verrassende ticketacties die overal kunnen opduiken. Metrolezers krijgen zelfs 20 euro korting! (gebruik vouchercode metro).

Nieuwe vrienden

Verveer was al twee keer Gabber, Koning, Amhali en Ali B zijn z’n nieuwe vrienden. De vier topcomedians aan de vooravond van hun gezamenlijke knallende show vol stand-up, verschillende soorten humor en hilarische showonderdelen. Oh nee drie. Ali B was even druk.

Waar is Ali eigenlijk?

Martijn: Vast een clip opnemen, iets groots in elk geval waar wij nooit aan toe komen.

Najib: Of een of andere prijs in ontvangst nemen. Of The Voice Kids of The Voice met bejaarde mensen, The Voice Dead? Ach, hij blijft een gabber.

Zulke goeie grappen

Waren jullie al gabbers?

Najib: Wij kennen elkaar natuurlijk al járen van Comedytrain in Toomler Amsterdam, dat schept een band. We weten wat we als comedian moeten doen, maar ook hoe we moeten reageren als het bij iemand even niet zo lekker loopt.

Martijn: Dat maakt ons ook sterk. Als we Comedytrain doen maakt iedereen zulke goeie grappen, dat je wel mee moet.

Roué: Bij Comedytrain leer je een avond samen maken en dat nemen we mee naar Gabbers in Ziggo Dome. Je speelt niet voor jezelf. Mensen gaan niet blij naar huis omdat ze zo om comedian twee of vier in de line-up hebben gelachen, maar omdat we samen zo’n mooie avond hebben verzorgd. Elke avond zijn we een team.

Martijn: Dit is het mooiste wat je ooit gezegd hebt, Roué. Ik vind samen zo’n avond maken altijd een feest. Dat mis ik weleens als ik alleen op tournee ben.

De Kuip!

Jullie zijn bekend met grote menigtes hè?

Najib: De Kuip.

Martijn: Dat vertelt Najib nou werkelijk nooit. Echt hoor, nooit haha. Voor mij zijn het Carré en Lowlands.

Roué: Ziggo Dome met Gabbers uiteraard. En ook De Kuip.

Hoe bespeel je 11.000 mensen?

Roué: Hetzelfde als 250 mensen, exact hetzelfde. Zo voelde het de vorige keren voor mij. Je moet je niet druk maken over het aantal, maar gewoon lekker spelen en goeie grappen hebben.

Najib: Maar oefenen kun je het niet.

Martijn: Dat je het niet kunt trainen, daar maak ik me nog een klein beetje zorgen over.

Najib: Het gaat vanzelf Martijn, het geeft je gewoon een kick.

Roué: In Amerika doen ze niet anders.

Papier hier, papier weg

Gaan jullie gezamenlijk try-outen?

Roué: Zeker, we hebben try-outs in kleine theaters. Vorig jaar deden we dat twee keer in Oss. Dan kwamen we met papieren op, legden ze weg, pakten de papieren er weer bij. Het publiek vindt dat leuk. Men weet: we zitten bij een try-out.

Najib: En dan roepen we ‘en nu komen er in het echt vijf danseressen op het podium’ of ‘en nu knalt er vuurwerk!’

Roué: Na die try-outs hebben we een compleet nieuw script. Er vallen dingen af en goeie teksten die ter plekke worden geïmproviseerd voegen we toe.

Najib: Ik mail weleens teksten door, maar die lezen de anderen nooit. En dan zeggen ze van wel.

Martijn: Dat heb ik nou ook. Niemand leest wat ik bedenk.

Najib: Echt wel!

Martijn: Bij Ali had ik drie keer in de tekst gezet ‘Ali je leest dit toch niet’ en toen viel hij door de mand. Zei ik. Ik blufte natuurlijk.

Surinaamse vader...

Ben jij door je Gabberservaring een beetje de vader van de groep, Roué?

Martijn: Goeie vraag aan een Surinamer!

Roué: Ik steek mijn handen niet in het vuur als iemand me vraagt of ik de vader ben, haha. Maar zonder gekheid: Ik ben wel de persoon die zich het minst zorgen maakt.

Martijn: Jij bent de chillfactor.

Najib: VERDER VINDEN WE HET HELEMAAL NIET SPANNEND!

Roué: Geen paniek mensen, het komt allemaal goed.

Is er een overkoepelend thema?

Najib: Verbinding.

Martijn: Maar we gaan het er niet de hele avond over hebben.

Najib: Maar ja, we zijn verbonden. We zijn Gabbers, we houden van eten. De maatschappij, dat zijn wij! Maar We Are The World doen we niet hoor.

Martijn: Eigenlijk zijn wij veel meer verbonden dan de vorige Gabbers, al denken de mensen misschien van niet. We kennen elkaar al zó lang.

Humor is de oplossing

Jullie gaan Metro op donderdag grappiger maken… Kunnen de media sowieso een beetje meer humor gebruiken?

Roué: Ik denk dat álles een beetje meer humor kan gebruiken. Humor is de oplossing voor alles.

Vinden jullie ons over het algemeen een beetje zuurpruimen?

Roué: Witte mensen?

Martijn: Nee, de krant man, hahahahahaha.

Najib: Ik vind dat een krant wel serieus mag zijn en wat minder met sensatie moet werken. Hoewel ik ook weet dat een krant verkocht moet worden.

Martijn: Ach, je denkt bij elke krant wel iets. Bij de Volkskrant: hoeveel tijd denk je dat ik ’s morgens heb om te lezen? Bij de Telegraaf: hallo, we gaan niet allemaal kapot hè. Maar kranten brengen ook wel humor toch, door strips en columnisten.

Als het maar hard is

Jullie gaan er in Metro in elk geval voor zorgen. Binnenkort worden lezers ook gevraagd ter beoordeling grappen naar jullie te sturen. Wat geven jullie hen mee?

Martijn: Ga op het nieuws zitten.

Roué: Het maakt geen donder uit waar je het over hebt, als het maar hard is.

Martijn: Het is volgens mij goed als Metro voor de lezers een kader schept. Dat het over Trump moet gaan bijvoorbeeld. Of de lichamelijke tekortkomingen van Gabbers. Speel met onze zwakheden, pak ons maar aan.

Najib: Gebruik huis-tuin-en-keuken-dingen, altijd goed. Zou je mijn emailadres bij de oproep willen plaatsen trouwens? Ik heb namelijk voor Ziggo Dome nog wel een paar goeie grappen nodig.

Thuis of een topavond

Tot slot, waarom moeten we naar jullie in de Ziggo Dome komen kijken?

Roué: Om een topavond te hebben natuurlijk, met verschillende soorten comedy van hoog niveau. Je kunt ook niet komen hè, maar ja.

Najib: En spektakel.

Martijn: Omdat je een combinatie van vier Gabbers in Ziggo Dome krijgt die je nooit meer gaat zien. Laat je verder maar verrassen.

Roué: Je kunt kiezen. Thuisblijven of een topavond hebben. Wat doe je?

Kaarten met korting!

Metrolezers kunnen vanaf donderdag 17 mei profiteren van een kortingsactie van Metro en Gabbers. Kaarten voor de shows op 29 en 30 juni in Ziggo Dome bestel je via www.gabbers.nl. Metrolezers krijgen 20 euro korting! (elke rang).

Wie tickets via Gabbers.nl bestelt, moet daarvoor de vouchercode metro invoeren. Zo profiteer je van de kortingsactie.

Fastlane

Op donderdag (wekelijks vanaf 17 mei) wordt tussen 12.00 en 13.00 uur bovendien het Gabbers Lucky Hour gehouden. Wie in dat uur kaarten met de metrocode bestelt, maakt deze keer kans op een gratis fastlane.

BEKIJK OOK


Views

3k+

Likeability of 2

Schoonmaker mishandelt NS-machinist: 'Afschuwelijk'

Afbeelding ter illustratie: ANP.

Foto van 'Elselotte Smink'

19 MEI 2018

Vrijdagochtend is bij Hoofddorp in alle vroegte een 45-jarige machinist mishandeld door een schoonmaker. Het slachtoffer liep daarbij een hoofdwond op en moest naar het ziekenhuis.

De machinist gaat zeker aangifte doen, volgens een woordvoerder van de NS. Hij spreekt over ‘een afschuwelijk incident.’ De NS zal een onderzoek gaan instellen naar de mishandeling. De politie onderzoekt de zaak ook.

Slachtoffer is weer thuis

Gelukkig is de machinist inmiddels weer veilig thuis. ,,We hopen dat het snel weer goed met hem gaat, dat hij zijn werk weer kan doen en zullen hem persoonlijk en juridisch helpen”, aldus de NS.

Uithaal na waarschuwing

De Telegraaf schrijft dat de schoonmaker, 'een uitzendkracht van buitenlandse afkomst', tijdens het rangeren (het verplaatsen van spoorwegmaterieel zoals het omrijden van een locomotief, of het sorteren van wagens) tussen de rijdende treinen doorliep. Dat is onveilig en bovendien verboden, zo sprak de machinist de schoonmaker aan. Die zou daarop 'woedend' hebben uitgehaald naar de machinist.

De politie heeft nog niemand aangehouden.

BEKIJK OOK


dislikesad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_007cbecd5bde995ed0d8cee5cce0f362a09d1cc0_avatar

Views

2k+

Overlevenden Cubaanse vliegramp nog in levensgevaar

Hulpdiensten bij de plek waar het vliegtuig crashte. Foto: ANP

Foto van 'metronieuws'

19 MEI 2018

De drie passagiers die de vliegtuigramp in Cuba vrijdagavond hebben overleefd, verkeren nog in levensgevaar.

Volgens het ziekenhuis in Havana zijn de drie vrouwen er slecht aan toe. Hun situatie is stabiel, maar kritiek.

Vlak na het opstijgen van de binnenlandse vlucht bij de Cubaanse luchthaven José Martí ging het mis. In het toestel zaten volgens staatsmedia 104 mensen, inclusief zes bemanningsleden. Eerder werd nog gesproken van 113 passagiers.

Buitenlandse passagiers

Aan boord van het vliegtuig waren vijf buitenlandse passagiers. Ook het cabinepersoneel kwam uit het buitenland. Welke nationaliteiten de inzittenden hebben, is nog onbekend. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag zoekt uit of er Nederlanders in het vliegtuig zaten.

Er is nog veel onduidelijk over de ramp. Foto: ANP

Onduidelijk

Het toestel, een Boeing 737, zou volgens bronnen zijn neergestort op het moment dat de eerste bocht genomen moest worden. Al snel waren er grote rookpluimen te zien. Wat er precies is gebeurd, is nog onduidelijk.

Cubaanse autoriteiten gaan de ramp onderzoeken, en zullen daarbij geholpen worden door Mexicaanse onderzoekers.

BEKIJK OOK


Views

1k+