Jasper Kars
Jasper Kars Nieuws 8 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

De bromance tussen een oud NBA-ster en Kim Jong-un

Dat voormalig basketballer Dennis Rodman en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un goede vriendjes zijn is geen geheim. De NBA-ster en de dictator hebben een bromance die al een tijdje ‘aan’ is. Zo lijkt Rodman momenteel een van de weinige Amerikanen te zijn die Noord-Korea nog in mag en maakte hij in het verleden al heel wat tripjes naar het Aziatische land. Rodman is dus de aangewezen man om de spanningen tussen de VS en Noord-Korea te sussen, althans dat vindt hijzelf.

Mogelijke vredestichter

De basketbalster acht de vriendschap tussen hem en Kim Jong-un zo sterk dat hij "de zaakjes recht wil zetten” tussen Donald Trump en de Noord-Koreaanse leider. De spanningen tussen de Verenigde Staten en Noord-Korea zijn momenteel extreem hoog, zeker gezien de recente rakettesten van Kim.

Normaal is Rodman in Noord-Korea om sport te promoten en eens goed te chillen met zijn Noord-Koreaanse vriend, maar nu werpt de basketbalvedette zich op als mogelijke vredestichter. Is hij na onder andere Obama, Al Gore en Martin Luther King de volgende Amerikaan die er vandoor gaat met Nobelprijs voor de Vrede? Niets is onmogelijk.

Vrienden voor het leven

Afgelopen woensdag was Rodman te gast in het Britse tv programma Good Morning Britain. Hier sprak hij openhartig over zijn vriendschap met Kim Jong-un. ,,Als de president (Trump) ook maar probeert om zich te wenden tot Kim en de dialoog zou aan gaan, dan zou dat de deur misschien een klein beetje openen,” aldus de NBA player gone peace activist. Een fijn staaltje basketbaldiplomatie dus.

Over zijn bromance met de Noord-Koreanse dictator zei de Amerikaanse oud-basketballer verder: ,,We lachen, doen karaoke en ondernemen een heleboel coole dingen samen. We gaan paardrijden, chillen en we skiën.” Over politiek hebben de heren het nu nog nauwelijks, ,,Maar dat is juist het goede ervan.” Van je vrienden moet je het hebben.

Rodman en ‘The Donald’

Naast dikke maatjes met de Koreaanse dictator is Rodman ook fan van de Amerikaanse president. Rodman en ‘The Donald’ kennen elkaar van de populaire show The Celebrity Apprentice, het programma waar Trump de host van was voordat hij Commander in Chief zou worden.

De oud-speler van de Chicago Bulls steunde Trump in zijn verkiezingscampagne richting het Witte Huis. Gezien zijn goede verstandhouding met beide kemphanen lijkt Rodman niet eens een hele gekke optie, hij is immers een van de weinige Amerikanen die op goede voet is met zowel Trump als Kim-Jong-un. Waar een bromance nog niet goed voor zou kunnen zijn.

De bromance tussen een oud NBA-ster en Kim Jong-un
Rodman tijdens een van zijn bezoekjes aan Noord-Korea (Foto: AFP)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.