In het nieuws

Likeability of 3

Belgische burgemeester vermoord op begraafplaats

De burgemeester werd dood gevonden op de begraafplaats tegenover zijn huis. (Foto: ANP)

Foto van 'Merel Driessen'

12 SEP 2017

De burgemeester van de Belgische stad Moeskroen is in de nacht van maandag op dinsdag dood gevonden op de begraafplaats tegenover zijn huis. De keel van de 71-jarige Alfred Gadenne was doorgesneden.

Anoniem telefoontje

De brandweer kreeg rond 19:50 uur een anoniem telefoontje binnen met de melding dat iemand was gedood op de begraafplaats van Lowingen, een deelgemeente van Moeskroen. Agenten troffen de burgemeester daar dood aan. „Er werd eveneens een verdachte opgepakt. Die heeft ondertussen gezegd dat hij betrokken was", aldus de officier van justitie.

Bij het slachtoffer was een 18-jarige man. Dat meldt nieuwssite RTBF. De man heeft bekend betrokken te zijn bij de dood van de burgemeester en is gearresteerd. Zijn motieven zouden persoonlijk zijn. Hij wordt vandaag gehoord door een onderzoeksrechter van Bergen-Doornik.

Wandelingetje tussen de graven

De burgemeester woonde tegenover de begraafplaats en deed daar zelf iedere dag de twee poorten open en dicht. Dan maakte hij altijd een wandelingetje tussen de graven. Dat deed hij ook gisteravond, maar toen heeft een gewapende man hem staan opwachten. Hij is vervolgens aangevallen en om het leven gebracht, meldt de officier van justitie.

Sinds 2006 was Alfred Gadenne burgemeester van Moeskroen. Ook was hij gedeputeerde in de Waalse regering. Uit heel België komen geschokte reacties.

BEKIJK OOK


  dislike
  user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avatar

  Views

  200+

  Lees nu al de Metro van morgen!

  Lees nu al de Metro van morgen!

  ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De krant van maandag 22 oktober kun je nu al online lezen!

  Daarin lees je over de vetste week in Amsterdam: ADE. Metro's Iris speelde het helemaal uit en laat jou nog even (na)genieten. Passagies vol vluchtige ontmoetingen, een Apie-to-Go rave en een gouden niet-vreemdgaan wijsheid.

  Verder: de maraton van Amsterdam en Wim Kok. Daarnaast heeft Claartje Vogel, zoals iedere maandag, weer een flink portie carrièretips voor je. Deze week: 'Hoe word je een ethisch hacker?'


  Views

  100+

  De leukste dansvloeren? De onontdekte van Desperados

  'Find Your Dancefloor' was het motto van de aftrap van ADE die Desperados gaf in De Marktkantine zoals je de club nog nooit gezien hebt. / Sascha Luna Esmail

  In samenwerking met Desperados & ADE

  In samenwerking met Desperados & ADE

  18 OKT 2018

  Het was even goed zoeken, maar dan stond je woensdagavond wel opeens op de tofste aftrap van het Amsterdam Dance Event die er was. Desperados gaf als officiële bierpartner van ADE het startsein voor vijf dagen keihard feesten.

  Dat deden ze in De Marktkantine, maar niet zoals je de club kent: dit keer mocht je op ontdekkingsreis in onder andere de keuken, kelder en de binnenplaats, op zoek naar jouw dansvloer.

  Dansen, dansen, dansen


  Views

  2k+

  Max Verstappen tweede tijdens Grand Prix Amerika

  Max Verstappen tweede tijdens Grand Prix Amerika

  Max Verstappen tweede tijdens Grand Prix Amerika. Foto: ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Max Verstappen is zondag tweede geworden in de Grand Prix van de Verenigde Staten, achter Kimi Räikkönen.

  De 21-jarige Limburger startte vanaf de 18e plek, maar dat maakte hem weinig uit: na een inhaalrace wist hij zijn tweede plek te bemachtigen. Lewis Hamilton pakte de derde plek, waarmee hij zijn wereldtitel nog niet veilig wist te stellen, de Duitser Sebastian Vettel van Ferrari hield met de vierde plaats de titelstrijd nog even in leven.

  ​​​​​​Inhaalslag


  Views

  300+

  Parachutist stort neer na hartaanval in de lucht

  Parachutist stort neer na hartstilstand in de lucht

  Foto ter illustratie: Unsplash

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Een parachutist in bij het vliegveld Teuge in Gelderland hard op de grond terecht gekomen, nadat hij in de lucht een hartstilstand had gekregen. Hij is gereanimeerd door toegesnelde hulpdiensten en naar het ziekenhuis gebracht.

  Het slachtoffer maakte deel uit van een formatie van zes parachutisten die uit een vliegtuig sprongen, zei een woordvoerster van de politie.


  Views

  400+

  Herfstvakantie Museadeuren open voor de kids
  Likeability of 3

  Herfstvakantie! Museadeuren open voor de kids

  In samenwerking met de Museumvereniging

  19 OKT 2018

  Zo’n 170 musea met meer dan 400 activiteiten en een thema dat aansluit bij de Kinderboekenweek: vriendschap. Dat is de Museumkidsweek – die tot en met 28 oktober stiekem twee weken duurt – in één zin. De museumdeuren staan tijdens de herfstvakantie dus wagenwijd open voor de kinderen, want zij zijn de museumambassadeurs van de toekomst! Voor wie nog uitjes voor die vakantie wil bedenken: de musea in ons land zijn voor gezinnen met kids op een leuke manier te ontdekken. Metro licht enkele activiteiten uit en een compleet overzicht van musea en ‘wat te doen’ vind je op Museumkidsweek.nl.

  1 Een high tech Romein spelen

  Rare jongens, die Romeinen, klinkt het vaak in de strips van Asterix & Obelix. Nou, zo raar waren die jongens niet. In de tentoonstelling High Tech Romeinen kunnen de kleintjes zelf ontdekken welke slimme technieken de Romeinen allemaal bedachten. De expo bevat nog veel meer knappe techniek van vroeger tijden en door voorwerpen te zoeken, stickers te plakken en letters te verzamelen kan – hoe spannend – een code worden gekraakt. Wie de Techniekspeurtocht tot een goed einde brengt, krijgt een technisch cadeautje.


  sad
  user_c0691129cef63d2bc620261552fd65907cc215dd_avatar

  Views

  2k+

  Arjen Lubach is een hit in Hongarije

  Arjen Lubach is een hit in Hongarije

  Lubach met de Gouden Televizier-Ring, die zijn programma won / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Zondag met Lubach heeft een hit te pakken in Hongarije. Afgelopen zondag zat er een item in de uitzending over de president Viktor Orbán en dat is inmiddels al een half miljoen keer bekeken in Hongarije. Dat meldt de redactie van het programma.

  Strafsancties


  Views

  900+

  Wat te doen voor een mooie wereldbol in 2070?

  Dit zijn de jonge leiders van de toekomst

  Deze jongeren vind je op dinsdag 16 oktober ook in de papieren Metro.

  In samenwerking met Shell en One Young World

  16 OKT 2018

  Wat kunnen we allemaal doen om ervoor te zorgen dat we in, pak ‘m beet, het jaar 2070 nog op een prachtige wereldbol kunnen leven? Wat voor oplossingen kunnen we bedenken voor thema’s als duurzaamheid, klimaatverandering, schaarse grondstoffen en sociale ongelijkheid? Daarover brainstormden 1800 jongeren vanuit de hele wereld vanaf woensdag 17 oktober tot en met zaterdag 21 oktober tijdens de One Young World-top in Den Haag. Shell ondersteunde een delegatie van 20 jongeren voor One Young World met een Scholarship Programme. Deze jongeren, onze leiders van de toekomst, spreken in deze bijlage over de prachtige wereldbol die zij over een halve eeuw voor zich zien.

  Jongeren die verschil willen maken

  Een betere wereld willen we allemaal. Maar sommige jongeren zetten zich daar écht voor in. Dankzij hun bijzondere ambities zijn ze geselecteerd om via genoemd Shell Scholarship Programma de One Young World top in Den Haag bij te wonen. Daar kunnen ze hun krachten bundelen om hun plannen nog veelbelovender te maken. Hier vind je negen portretten van young leaders met passie.


  Views

  2k+

  Perfecte verlovingsfoto, maar wie staat er op?

  Perfecte verlovingsfoto, maar wie staat er op?

  Het verloofde paar / Matthew Dippel

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Het maken van de perfecte verlovingsfoto is zwaar werk. Een Amerikaanse fotograaf was verheugd toen hij stiekem het perfecte plaatje had geschoten. Nu moet hij alleen nog even het koppel vinden.

  Op de knieën

  Fotograaf Matthew Dippel vereeuwigde het aanzoek eerder deze maand in het Amerikaanse natuurpark Yosemite, in Californië. Hij wilde net zijn reisgezel Josh fotograferen aan Taft Point, toen hij zag hoe een man door de knieën ging om zijn vriendin ten huwelijk te vragen. Volgens Dippel heeft de vrouw volmondig ‘ja’ gezegd, want er werd daarna uitgebreid geknuffeld.


  Views

  900+

  Tips voor de herfstvakantie: roggen en haaien voeren

  Zin in een beetje spanning? Dan kun je zelf haaien of roggen voeren in het aquarium van Fort Kijkduin. Foto ter illustratie: Colourbox

  Partnercontent

  15 OKT 2018

  Toeristen weten de Kop van Noord-Holland de laatste jaren steeds beter te vinden. In deze serie: wat vinden zij daar eigenlijk? In deel vier geeft Metro je tips voor de leukste uitjes in de herfstvakantie in de Kop van Noord-Holland. Meer info? Dagjeuitindekop.nl.

  Met de temperaturen van deze week lijkt het eerder op zomer, toch is de herfstvakantie echt begonnen. In regio zuid is de vakantie van 13 t/m 21 oktober en in noord en midden van 20 t/m 28 oktober. Wat ga jij doen tijdens deze zonnige herfstdagen?

  Halloween in Hippolytushoef


  Views

  2k+

  Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan

  Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan

  Meerdere wagons kwamen op hun kant terecht / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Bij een treinongeluk in het noordoosten van Taiwan zijn zondag zeker twintig mensen om het leven gekomen en zeker 175 mensen gewond geraakt.

  Doden en gewonden bij treinongeluk in Taiwan

  Ravage op de plek van het ongeluk / ANP

  Noodrem


  Views

  600+

  'Kippenmonster zonder kop' gefilmd in zee

  'Kippenmonster zonder kop' gefilmd in zee

  Beeld van het dier in zee / HLN NOAA

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  'Adembenemend', zo worden de beelden van een bijzondere zeekomkommer genoemd. Voor het eerst is het dier in de omgeving van Antarctica gespot en vastgelegd. Het dier staat ook wel bekend als het 'kippenmonster zonder kop', schrijft HLN.

  Spectaculair

  Australische onderzoekers hebben de zeekomkommer weten te filmen met onderwatercamera's. „Er staat diersoorten op film die we in dit stuk van de wereld nog nooit hebben gezien", zegt professor Dirk Welsford van de Australische ‘Zuidpool Divisie’. In 2017 werd de zeekomkommer al eens gezien in de Golf van Mexico.


  Views

  1k+

  Weer bezoekers onwel na pepperspray-aanval op ADE

  Weer bezoekers onwel na pepperspray-aanval op ADE

  Optreden in de ArenA, waar later met pepperspray werd gespoten / ANP

  Foto van 'Anne Kersten'

  GISTEREN

  Voor de tweede keer dit weekend zijn bezoekers van het Amsterdam Dance Event (ADE) onwel geworden, nadat er met pepperspray werd gespoten. In de nacht van vrijdag op zaterdag gebeurde dit ook al. Zaterdagnacht zijn er 28 bezoekers naar de EHBO-post gegaan.

  Aanslag

  „Er renden ineens mensen naar buiten, ik dacht eigenlijk dat er gevochten werd", vertelt een bezoekster aan Metro. „Opeens kreeg ik geen lucht meer en begon ik heel erg te hoesten. Mijn nichtje, met wie ik naar de Dockyard/Mystic Garden was, had hetzelfde." Ze stonden dicht bij de uitgang en konden dus snel naar buiten komen. „Het was echt heel eng, we probeerden onze adem in te houden totdat we in de buitenlucht stonden." Later hoorden ze dat het om traangas zou gaan.


  Views

  700+

  Koude temperaturen in aantocht

  Lagere temperaturen in aantocht, kans op sneeuw?

  Het gaat veel regenen volgende week / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  Lag je vorige week nog in je zwembroek op het strand, dan mag je je volgende week wel extra goed aankleden. Het wordt namelijk koud.

  Sneeuw

  Volgende week begint nog goed met een acceptabele 15 graden, maar vanaf dinsdag wordt het guur weer. Het is dan zwaar bewolkt en het waait hard, met kans op regen. Door de wind zal het kouder aanvoelen dan het daadwerkelijk is. De rest van de week houdt dat aan, alleen donderdag is er een paraplu nodig.


  Views

  4k+

  Speciale sekspoppen: 'Lijken op overleden partner'

  Een sekspop. / AFP

  Foto van 'metronieuws'

  GISTEREN

  De Britse Jade Stanley heeft een speciaal sekspoppenbedrijf uit de grond gestampt. Haar klanten? Mensen die onlangs een dierbare verloren zijn en op zoek gaan naar pop die op die overleden persoon lijkt. „Het geeft hen steun en helpt hen om een stukje van die persoon bij zich te houden”, aldus de moeder van vier kinderen.

  Steun

  Ieder zijn ding, zeker in de slaapkamer. En voor elk van die specifieke voorkeuren bestaat er wel een sector of een winkel. Neem nu het bedrijf van de Britse Jade Stanley. Zij verhuurt sekspoppen en focust zich specifiek op mensen die op zoek zijn naar een pop die lijkt op hun overleden partner. En volgens haar gaan de zaken heel goed.


  Views

  1k+

  Dode en gewonden na politieachtervolging A12

  Hulpdiensten op de snelweg A12 nadat bij een achtervolging een man om het leven gekomen is en twee anderen gewond geraakt zijn. De achtervolgde man botste op een andere auto en overleed ter plaatse. / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  In de nacht van zaterdag op zondag is op de A12 een automobilist overleden na een achtervolging door de politie. De man botste op een andere auto en overleed ter plaatse.

  De twee inzittenden van de andere auto zijn gewond naar het ziekenhuis gebracht. De ravage op de snelweg was groot. De politieagenten hadden de man via de A2 naar de A12 gevolgd.

  Slingerend rijgedrag


  Views

  1k+

  Vermiste Nederlander Thailand weer terecht

  Thais strand op het eiland Kho Phi Phi / ANP

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  Dennis Wielaard, de 45-jarige Nederlander die vermist was in Thailand is weer terecht. Wielaard zou afgelopen maandag terugkeren van vakantie, maar kwam nooit aan in Nederland. Zijn vader meldt op Facebook dat hij het goed met hem gaat.

  „Vanochtend hebben wij kort contact met Dennis gehad en het gaat goed met hem. Hij is nog in Thailand”, aldus zijn vader zondagochtend.

  Iedereen bedankt


  Views

  2k+

  Duitser overleden door ontploffing ticketautomaat

  Een station langs de Duitse S-Bahn. / Unsplash

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  In het Duitse Halle is een 19-jarige man omgekomen doordat een ticketautomaat op een sneltramstation, de S-Bahn, ontplofte toen hij ervoor stond. De man werd gevonden door een treinbestuurder, die de hulpdiensten inschakelde. Hij is in het ziekenhuis overleden aan zijn verwondingen.

  Volgens de politie was de ontploffing zo heftig dat de deur van de automaat uit zijn voegen werd geblazen en aan de overkant van het perron terechtkwam.

  Niet de eerste ontploffing


  Views

  1k+

  22 mijnwerkers vast in Chinese kolenmijn

  Een kolenmijn. / Unsplash

  Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

  GISTEREN

  In China zitten 22 Chinese mijnwerkers vast in een kolenmijn in het Oost-Chinese plaatst Yuncheng. Dit gebeurde na het afbreken van een rots in een mijnschacht, een zogeheten autoklaas.

  Lokale autoriteiten hebben aan Chinese media laten weten dat het ongeluk zaterdag rond 23.00 uur lokale tijd plaatsvond. Yuncheng ligt in de provincie Shandong.

  Frisse lucht


  Views

  1k+

  Zakkenrollers actief met pepperspray op ADE

  Zakkenrollers actief met pepperspray op ADE

  Garrix tijdens een optreden deze zomer / ANP

  Foto van 'metronieuws'

  20 OKT 2018

  Tijdens een optreden van Martin Garrix tijdens het Amsterdam Dance Event (ADE) zijn er zeer waarschijnlijk zakkenrollers actief geweest. Meerdere mensen werden tijdens het optreden onwel en dat heeft met pepperspray te maken.


  Views

  2k+