Sofie Smulders
Sofie Smulders Nieuws 9 sep 2017
Leestijd: 1 minuut

‘Amerikaanse studentes verkracht door carabinieri’

Italiaanse agenten zouden twee Amerikaanse studenten hebben verkracht in Florence. De vrouwen, van 19 en 21 jaar oud, hebben aanklacht ingediend tegen de mannen van de carabinieri.

Wat leek op een goedbedoelde actie van de agenten, draaide uit op een nachtmerrie. De politiemannen boden de jonge vrouwen een lift aan naar huis nadat er een vechtpartij uitbrak in de club waar ze zich bevonden. Toen ze daar aangekomen waren, vergrepen de agenten zich aan hen.

Te bang om te schreeuwen

Volgens Italiaanse media hebben de vrouwen aan onderzoekers die bezig zijn met de zaak verteld dat ze alcohol en cannabis hebben gebruikt. Ook zeiden ze dat ze zo bang waren dat ze niet durfden te schreeuwen.

Volgens de Italiaanse krant Corriere zouden de verdachten een man van 30 en een man van 40 zijn. Laatstgenoemde heeft een vrouw en een zoon en is al zo’n twintig jaar in dienst. Vrienden noemen hem een goede man die gehecht is aan zijn werk.

De autoriteiten in Florence nemen de zaak hoog op. Wat er precies gebeurd is, moet blijken uit het onderzoek. Minister Roberta Pinotti zegt dat er wel grond lijkt te zijn voor de beschuldigingen.

„Verkrachting is altijd ernstig. Maar het is absoluut nog ernstiger als de daders Carabinieri in uniform zijn, omdat burgers naar hen gaan voor veiligheid en zekerheid”, aldus Pinotti in een verklaring.

De vrouwen arriveerden een paar maanden geleden in Florence om Italiaans te studeren aan een taleninstituut. De Amerikaanse ambassade in Rome wil niet teveel kwijt vanwege de gevoelige aard van de zaak.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.