Acht bewoners verzorgingshuis overleden door hitte

14 september 2017 om 09:24 door Sofie Smulders
Acht bewoners verzorgingshuis overleden door hitte
In Hollywood Hills Nursing stierven 8 senioren

Een uitgevallen airconditioning in een Amerikaans verzorgingshuis heeft fatale gevolgen gehad voor acht bewoners. De senioren zijn overleden.

In The Hollywood Hills Nursing in de staat Florida werd er woensdag aan de bel getrokken, omdat er een bewoners was overleden. Toen de hulpdiensten echter aankwamen in het verzorgingshuis bleek er veel meer aan de hand. Er waren nog meer doden onder de bewoners. Door de oplopende temperaturen hadden veel van hen last van uitdroging en ademhalingsproblemen.

 

Orkaan Irma was de oorzaak van de uitgevallen airconditioning. In een ziekenhuis nabij het verzorgingshuis werkte de airco wel, maar beweerd wordt dat het personeel van The Hollywood Hills Nursing daar niet op ging.

 

Jorge Carballo van The Hollywood Hills Nursing spreekt geruchten van een slechte behandeling van de bewoners afgelopen week tegen. „Het personeel heeft mobiele airconditioners neergezet om het pand te koelen en heeft regelmatig bij de bewoners gecheckt of ze het niet te heet hadden”, weet CNN.

Strafrechtelijk onderzoek

Carballo voegde hier aan toe dat ze bij het ontdekken van de defecte airconditioning direct het plaatselijke stroombedrijf gemeld hebben en dat ze ook bij de eerste hulp aan de bel trokken.

Op het moment wordt er een strafrechtelijk onderzoek uitgevoerd. Het zou niet de eerste keer zijn dat het verzorgingshuis onder vuur ligt vanwege dergelijke problemen. Bij de laatste beoordeling kreeg het complex een onvoldoende.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!