Zweedse journaliste niet gevonden in onderzeeboot

13 augustus 2017 om 16:24 door Sofie Smulders
Zweedse journaliste niet gevonden in onderzeeboot
Foto: EPA

Het lichaam van de Zweedse journaliste Kim Wall, die sinds vrijdag vermist is, is niet gevonden bij een inspectie van de gezonken onderzeeboot. Wat er met Wall gebeurd is, is een raadsel.

De politie verdenkt de Deense booteigenaar Peter Madsen van moord op Wall. Met hem voer de 30-jarige vrouw donderdag mee in zijn onderzeeër UC3 Nautilus. Ze waren de enige twee personen in het voertuig.

 

Toen de boot vrijdag zonk in de baai van Køge, vlakbij Kopenhagen, kon de 46-jarige Madsen gered worden door de marine. Van Wall was er echter geen spoor. Volgens Madsen komt dat omdat hij haar donderdag naar Kopenhagen had gebracht.

Onbereikbaar

Het vreemde is alleen dat Wall onbereikbaar is en haar familieleden op hun beurt ook geen idee hebben waar ze is. De politie heeft Madsen vrijdag aangehouden. Hij ontkent dat hij haar vermoord heeft of iets met haar vermissing te maken heeft.

Zondag werd de boot aan inspectie onderworpen. Rechercheur van de Kopenhagense politie Jens Moller laat weten dat er geen personen (dood of levend) zijn gevonden in de onderzeeboot. Hij gaf ook nog een andere verklaring naast het verhaal dat hij Wall in Kopenhagen afzette, meldt Reuters. Maar de politie wilde hierover nog niets kwijt.

De politie heeft tevens het idee dat de boot met opzet tot zinken is gebracht. Madsen moet in ieder geval nog 24 dagen vastzitten.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!