Likeability of 3

Witte nationalisten verenigen in Charlottesville

ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

12 AUG 2017

Het Amerikaanse plaatsje Charlottesville is dit weekend het podium voor een grote demonstratie en tegenprotestmars van witte nationalisten. Vrijdagavond verzamelden duizenden mensen zich bij het standbeeld van oud-president Thomas Jefferson dat staat op de campus van de stad.

'Unite the right'

Het motto van de mars is Unite the right. Er worden ook leuzen als „You will not replace us” en de variant daarop „Jew will not replace us." Een andere kreet was „Blood and soil." In de stoet liepen veel van de mensen rond met fakkels. Het zorgde uiteraard voor de nodige woede onder andere Amerikanen. Ook is er bewondering voor een groepje studenten, dat midden in de groep een stil protest hield.

De burgemeester van Charlottesville, Mike Signer, neemt afstand van de actie. „Hij noemt het een laffe parade, gevoed door haat, onverdraagzaamheid, racisme en intolerantie. Ik ben verafschuwd door deze verachtelijke manier van intimidatie op nota bene een universiteitscampus.

De protesten in Charlottesville zouden een reacties zijn op de Black Lives Matter-bewegen en andere anti-facistische en -racistische bewegingen. In Charlottesville waren er van de tegenstanders ook een aantal mensen op de been, wat leidde tot een vooral verbale confrontatie.

Arrestaties

De politie zou ook de nodige arrestaties hebben moeten plegen en dat is niet voor het eerst. Een dikke maand geleden waren er in dezelfde plaats ook al 23 arrestaties vanwege protesten van de Ku Kux Klan.


like
user_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

100+

Japanse makaken doen het met herten

De Japanse makaak heeft ook andere gewoontes ©Matthew Kane, Unsplash

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 22:30

Nadat eerder dit jaar een intieme sessie tussen een makaak en een hert werd waargenomen in Japan, gingen onderzoekers de dieren nader observeren.

Uit deze observaties blijkt nu dat de wulpse avonturen niet een eenmalig waren maar dat het een nieuwe gedragstraditie kan zijn van de makaken. Dit bizarre nieuws werd door The Guardian naar buiten gebracht.

Likeability of 3

"Jingle Bells heeft een racistische basis"

Is Jingle Bells wel zo onschuldig? ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 21:25

Jingle Bells is volgens een Amerikaanse professor minder onschuldig dan het lijkt. Volgens Kyna Hamill van de universiteit van Boston heeft het bekende kerstliedje een racistisch verleden. Veel Amerikanen reageerden kwaad op deze uitspraak. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Fox News

Racistische roots

Vlucht maakt noodlanding vanwege bijtende passagier

Vliegtuig maakt noodlanding na bijtende passagier

Het vliegtuig was onderweg van Los Angelos naar New York toen een passagier begon te bijten. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Een bijtende passagier aan boord van een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways zorgde ervoor dat het toestel een noodlanding moest maken.

Het vliegtuig was onderweg van Los Angelos naar New York toen een passagier anderen begon te bijten en te slaan, schrijft het Amerikaanse medium CBS.

Eerste vrouw stapt op als gevolg van #MeToo

#MeToo/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Als gevolg van de vele onthullingen die de #MeToo teweeg heeft gebracht, zijn er al flink wat mannen met aanzien opgestapt of uit hun functie gezet. In Amerika geldt dat nu voor het eerst -  voor zover dat bekend is gemaakt - voor een vrouw.

Het gaat om de 56-jarige Andrea Ramsey, zij was tot voor kort kandidaat-Congreslid voor de Democratische partij in de Amerikaanse staat Kansas. Toen zij in 2005 nog voor LabOne werkte als hoofd personeelszaken, zou ze tijdens een zakenreis seksuele toespelingen hebben gemaakt richting een lager geplaatste collega.

Dit zijn de grappigste natuurfoto's van 2017

Soms zijn dieren ook geïnteresseerd in de foto's/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Fotoprijzen zoals de World Press Awards die zijn algemeen bekend. Maar er zijn ook alternatievere categorieën waarin er prijzen worden uitgedeeld voor vastgelegde beelden. Zo zijn deze week de winnaars van de Comedy Wildlife Photo Photography Awards bekend geworden.

Het eerste homohuwelijk in Australië is voltrokken

Sydney viert de legalisering van het homohuwelijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

In Australië is zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een homohuwelijk voltrokken. Lauren Price en Amy Laker hadden de eer om in Sydney hun liefde voor elkaar officieel vast te leggen.

9 januari

Prins Harry en Meghan trouwen 19 mei

Prins Harry en Meghan trouwen 19 op mei

Prins Harry en Meghan trouwen 19 mei. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

15 DEC 2017

De trouwdatum van Prins Harry en Meghan Markle is bekend: op zaterdag 19 mei stappen de twee tortelduifjes in het liefdesbootje. Dat heeft het Britse koningshuis bekendgemaakt. Het verliefde stel trouwt volgens Kensington Palace in de kapel van St. George in Windsor Castle, het woonkasteel van koningin Elizabeth.