In het nieuws

Trump overweegt militair ingrijpen in Venezuela

Foto van 'Kasper Hermans'

12 AUG 2017

De politieke onrust in Venezuela is ook een onderwerp at de Amerikaanse president Donald Trump bezighoudt. Vanaf zijn vakantieverblijf in Bedminster liet hij vrijdagavond weten een militair ingrijpen in het Zuid-Amerikaanse land zeker te overwegen.

Veel opties

„Venezuela is niet ver weg. De mensen lijden en zijn aan het doodgaan. We hebben veel opties voor Venezuela waaronder een mogelijk militaire optie, mocht dat nodig zijn", zo sprak Trump. Zijn statement vond plaats na een ontmoeting met de minister van Buitenlandse Zaken, Rex Tillerson, en de Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, Nikki Haley. Op dit moment zijn er al tegoeden van vermogende Venezolanen bevroren en ook het uitvoeren van sancties tegen de olie-industrie van het land is een mogelijkheid.

De zorgen vanuit de Verenigde Staten - en veel andere landen - zijn niet ongegrond. In het land heeft de president Nicolás Maduro via een handigheidje de oppositie buitenspel gezet. Hij heeft een grondwetgevende vergadering laten kiezen, waardoor zijn politieke tegenstanders feitelijke niets meer in de melk hebben te brokkelen. In het land leidde dat de voorbije maanden al tot grote protesten waarbij de nodige doden vielen.

Extremist aan het roer

De Venezolaanse regering heeft niet veel trek in een inmenging van de Verenigde Staten, zo blijkt wel uit woorden van Vladimir Padrino, minister van Buitenlandse Zaken. Volgens hem is het dreigement van Trump 'daad van krankzinnigheid' en zit er 'een extremist' aan het roer in Amerika.

Het Witte Huis heeft inmiddels laten weten dat Maduro contact heeft gezocht met Trump, maar deze zou hem pas te woord willen staan wanneer 'de democratie in het land is hersteld'.


Views

200+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Dagenlang lege benzinepompen door chauffeurstekort

Verschillende tankstations in Nederland staan met lege handen door de droogte en chauffeurstekort. / ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Automobilisten moeten de komende weken niet verbaasd opkijken als het niet meer mogelijk is voor ze om te tanken. Mede door de aanhoudende droogte hebben de tankstations in Nederland last van aanvoerproblemen van brandstof. En dat kan ervoor zorgen dat je in de komende weken nog een keer voor een lege benzinepomp staat.

Olielek

Door de droogte is het waterpeil in de rivieren gezakt en kunnen schepen met brandstofdepots minder zwaar beladen worden. Ook het grote olielek in de haven van Rotterdam zorgt voor oponthoud van de brandstoffen, meldt branchevereniging Tankstations BETA. Door het olielek moeten schepen steeds worden schoongemaakt om te voorkomen dat de olie verder wordt verspreid. Daardoor kunnen minder schepen de brandstofdepots bevoorraden.


Views

3k+