Dubieuze verheerlijking wapens: Slachtoffer van grap

12 augustus 2017 om 09:09 door Kasper Hermans
Dubieuze verheerlijking wapens: Slachtoffer van grap
ANP

De Amerikaanse supermarktketen Walmart haalde deze week op curieuze wijze het nieuws. In een winkel in de staat Indiana stond namelijk wel een heel opmerkelijke tekst met een stand met daarin wapens.

De held

„Own the school year like a hero", stond er boven de geweren. Oftewel, wordt dit schooljaar de held. Uiteraard had dit de nodige kritiek tot gevolg. Walmart heeft inmiddels gereageerd op de situatie en claimt het slachtoffer te zijn geworden van een grappenmaker.

 

Er is ook onduidelijkheid of het desbetreffende bord wel echt is. Aanvankelijk meldde de woordvoerder dat het bord verwijderd was, maar later stelde diezelfde woordvoerder dat het bord er misschien wel nooit gehangen heeft.

Wie op de foto goed kijkt, ziet eenzelfde bord van Walmart achterin de winkel boven een andere vitrinekast (zonder wapens) hangen. Het kan dus zijn dat een grappenmaker een zo'n bord even tijdelijk verplaatst heeft of hem met behulp van photoshop boven de wapenvitrine heeft gehangen.

Coca-Cola Zero

Het is hoe dan ook de tweede keer in een jaar tijd dat Walmart met verwerpelijke reclameactiviteiten in het nieuws komt. Afgelopen september bouwde een vestiging in Panama Beach duidelijk de Twin Towers na in aanloop naar de herdenkingen op 9/11 met blikjes Coca-Cola. Veel mensen vonden het onsmakelijk om Coca-Cola Zero te vergelijk met Ground Zero.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!