Beruchte IS-terrorist trouwde Nederlandse in Syrië

13 augustus 2017 om 11:29 door Lisa Vermeij
Beruchte IS-terrorist trouwde Nederlandse in Syrië
Kobani. Neil Prakesh zou de IS de rug hebben toegekeerd nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Foto: ANP

Neil Prakash, een van de meeste gezochte terroristen van Australië, is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft met haar twee kinderen. Het beruchte lid van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) werd vorig jaar oktober opgepakt toen hij met vervalste documenten de grens met Turkije overstak.

De 27-jarige Prakash uit Melbourne verliet Australië om te vechten voor het kalifaat van de Islamitische Staat. Volgens Britse Media heeft de IS-ronselaar zelf aan de Turkse politie verteld dat hij in Syrië met een Nederlandse vrouw is getrouwd. De IS-strijder krijgt in de Turkse gevangenis bijstand van de Australische autoriteiten, in de hoop dat hij belangrijke informatie wil delen.

 

Ook zou hij tegen de politie hebben gezegd dat hij IS de rug heeft toegekeerd, nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Prakash claimt dat hij zes maanden op de vlucht is geweest in Syrië en uiteindelijk een mensensmokkelaar geld heeft betaald om de grens met Turkije over te steken. Prakash werd verraden door een medewerker en gearresteerd door de Turkse politie.

 

Prakash weet niet waar zijn vrouw en kinderen zijn, maar heeft het vermoeden dat ze nog in Syrië verblijven. Zijn kinderen hebben mogelijk recht op het Australisch staatsburgerschap. Zijn familie komt uit Fiji en Cambodja. Hij is een van de zeker 110 Australiërs die zich bij IS hebben aangesloten.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!