In het nieuws

Beruchte IS-terrorist trouwde Nederlandse in Syrië

Kobani. Neil Prakesh zou de IS de rug hebben toegekeerd nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Foto: ANP

Foto van 'Lisa Vermeij'

13 AUG 2017

Neil Prakash, een van de meeste gezochte terroristen van Australië, is in Syrië met een Nederlandse vrouw getrouwd en heeft met haar twee kinderen. Het beruchte lid van terreurbeweging Islamitische Staat (IS) werd vorig jaar oktober opgepakt toen hij met vervalste documenten de grens met Turkije overstak.

De 27-jarige Prakash uit Melbourne verliet Australië om te vechten voor het kalifaat van de Islamitische Staat. Volgens Britse Media heeft de IS-ronselaar zelf aan de Turkse politie verteld dat hij in Syrië met een Nederlandse vrouw is getrouwd. De IS-strijder krijgt in de Turkse gevangenis bijstand van de Australische autoriteiten, in de hoop dat hij belangrijke informatie wil delen.

Ook zou hij tegen de politie hebben gezegd dat hij IS de rug heeft toegekeerd, nadat hij gewond raakte bij bombardementen op Kobani. Prakash claimt dat hij zes maanden op de vlucht is geweest in Syrië en uiteindelijk een mensensmokkelaar geld heeft betaald om de grens met Turkije over te steken. Prakash werd verraden door een medewerker en gearresteerd door de Turkse politie.

Prakash weet niet waar zijn vrouw en kinderen zijn, maar heeft het vermoeden dat ze nog in Syrië verblijven. Zijn kinderen hebben mogelijk recht op het Australisch staatsburgerschap. Zijn familie komt uit Fiji en Cambodja. Hij is een van de zeker 110 Australiërs die zich bij IS hebben aangesloten.


Views

300+

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas
Likeability of 3

Kindje (2) overleden na zwemmen in recreatieplas

Foto ter illustratie: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

GISTEREN

Een peuter van twee jaar oud is vrijdagavond overleden na enige tijd onder water te hebben gelegen bij recreatieplas Funbeach in Panheel, Midden-Limburg.

Hulpdiensten kregen omstreeks half zeven een melding dat er iets mis was. Omstanders die het kind uit het water haalden, begonnen met reanimeren en hulpdiensten namen even later de reanimatie over. De peuter overleed enige tijd later in een ziekenhuis in Roermond.

De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd en gaat uit van een noodlottig ongeval. Over de identiteit van het slachtoffer, en of het gaat om een jongen of een meisje, zegt de politie niets.


dislike
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

1k+

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'
Likeability of 2

Hittegolf op komst: 'Grootste droogte van deze eeuw'

Houd je van warm weer? Dan zit je de komende dagen goed in Nederland. / Pexels

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

Wie hoopt de komende dagen lekker van het strand te genieten, kan zijn geluk waarschijnlijk niet op. Nederland gaat namelijk een flinke hittegolf tegemoet en dat betekent dat de temperaturen regelmatig boven de 30 graden uitkomen.

Dat zegt weerman Marco Verhoef tegen het AD. Het wordt de komende dagen al warm met temperaturen van boven de 25 graden, maar vanaf dinsdag wordt het overal in het land meer dan 30 graden.

15 dagen


sad
user_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avataruser_f58943cf89efe018d85a873d205f595cdfa98138_avatar

Views

1k+

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Ophef over Marokkaanse anti-bikiniactie #WeesEenMan

Op een strand dichtbij de Marokkaanse stad Rabat draagt één vrouw een bikini, terwijl de andere volledig bedekt de zee in is gegaan. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

GISTEREN

In Marokko is ophef ontstaan over een campagne die ervoor moet zorgen dat mannen hun vrouwen ontmoedigen om met bikini naar buiten te gaan. Met de hashtag #WeesEenMan worden mannen opgeroepen hun vrouw niet onbedekt of 'onzedig' naar buiten te laten gaan.

Dat meldt de NOS. De campagne is opgezet door een op de islam geïnspireerde Facebook-pagina. Hun oproep met de hashtag #WeesEenMan werd ruim 14.000 keer gedeeld en krijgt veel aandacht in grotere steden als Rabat.

Macho-ideeën


Views

1k+

Camera videoBijna hele familie komt om bij bootongeluk Missouri

Bij het bootongeluk kwamen vrijdag 17 mensen om het leven. / AFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

1 UUR

Twee opvarenden van de rondvaartboot die vrijdag kapseisde in de Amerikaanse staat Missouri, hebben bij het ongeluk negen familieleden verloren. De familie zat in totaal met elf mensen op de boot, maar alleen een vrouw en haar neefje overleefden het ongeluk.

Tia Coleman, de vrouw die het ongeluk overleefde, vertelde aan de Amerikaanse zender Fox 59 haar verhaal: „Ik verloor al mijn kinderen, ik verloor mijn man, ik verloor mijn schoonmoeder, ik verloor mijn schoonvader, ik verloor mijn oom, ik verloor mijn schoonzus - ze was mijn vriendin - en ik verloor mijn neef.”

Geen reddingsvesten


Views

100+