Likeability of 3

Auto rijdt in op anti-racismebetogers in VS

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

13 AUG 2017

In de Amerikaanse stad Charlottesville is een auto ingereden op anti-racismebetogers, die een tegendemonstratie hadden georganiseerd rond een extreem-rechtse betoging. Volgens een ooggetuige reed de wagen in op zo'n vijftien tot twintig mensen. Daarbij is een dode gevallen en negentien mensen raakten gewond.

Op Twitter circuleren verschillende video's van de aanrijding:

Witte nationalisten - onder wie een groot aantal leden van de Ku Klux Klan - zijn boos over een plan om een standbeeld weg te halen van generaal Robert E. Lee, die in de Amerikaanse burgeroorlog de Zuidelijke troepen aanvoerde. De zuidelijke staten streden voor meer autonomie en handhaving van de slavernij.

Geweldadig

Enkele honderden extreem rechtse betogers liepen vrijdagavond al met fakkels over de universiteitscampus van de stad. Er werden leuzen geroepen tegen onder meer joden, homo's en immigranten. Zaterdag kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen de groepen demonstranten. De politie hield zich daarbij grotendeels afzijdig, ook al hebben de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen om indien nodig snel te kunnen ingrijpen.

Sindsdien is het er niet rustiger op geworden in Charlottesville. Integendeel. Onderstaande foto's laten zien hoe ernstig de situatie is.

Een vrouw wordt geholpen aan haar verwondingen. Foto: ANP

Tegenstanders staan gewapend tegenover elkaar in de straten van Charlottesville. Foto: ANP

Foto: AFP

Er is sprake van veel vechtpartijen in Charlottesville. Foto: AFP

Foto: AFP

Foto: AFP

Foto: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zei op Twitter dat er in de Verenigde Staten geen ruimte is voor dergelijk geweld:


like
user_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Japanse makaken doen het met herten

De Japanse makaak heeft ook andere gewoontes ©Matthew Kane, Unsplash

Foto van 'Jelmer Visser'

Jelmer Visser

VANDAAG, 22:30

Nadat eerder dit jaar een intieme sessie tussen een makaak en een hert werd waargenomen in Japan, gingen onderzoekers de dieren nader observeren.

Uit deze observaties blijkt nu dat de wulpse avonturen niet een eenmalig waren maar dat het een nieuwe gedragstraditie kan zijn van de makaken. Dit bizarre nieuws werd door The Guardian naar buiten gebracht.

Likeability of 3

"Jingle Bells heeft een racistische basis"

Is Jingle Bells wel zo onschuldig? ©ANP

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 21:25

Jingle Bells is volgens een Amerikaanse professor minder onschuldig dan het lijkt. Volgens Kyna Hamill van de universiteit van Boston heeft het bekende kerstliedje een racistisch verleden. Veel Amerikanen reageerden kwaad op deze uitspraak. Dit nieuws werd naar buiten gebracht door Fox News

Racistische roots

Vlucht maakt noodlanding vanwege bijtende passagier

Vliegtuig maakt noodlanding na bijtende passagier

Het vliegtuig was onderweg van Los Angelos naar New York toen een passagier begon te bijten. Foto: ANP.

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Een bijtende passagier aan boord van een vliegtuig van de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij JetBlue Airways zorgde ervoor dat het toestel een noodlanding moest maken.

Het vliegtuig was onderweg van Los Angelos naar New York toen een passagier anderen begon te bijten en te slaan, schrijft het Amerikaanse medium CBS.

Eerste vrouw stapt op als gevolg van #MeToo

#MeToo/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Als gevolg van de vele onthullingen die de #MeToo teweeg heeft gebracht, zijn er al flink wat mannen met aanzien opgestapt of uit hun functie gezet. In Amerika geldt dat nu voor het eerst -  voor zover dat bekend is gemaakt - voor een vrouw.

Het gaat om de 56-jarige Andrea Ramsey, zij was tot voor kort kandidaat-Congreslid voor de Democratische partij in de Amerikaanse staat Kansas. Toen zij in 2005 nog voor LabOne werkte als hoofd personeelszaken, zou ze tijdens een zakenreis seksuele toespelingen hebben gemaakt richting een lager geplaatste collega.

Dit zijn de grappigste natuurfoto's van 2017

Soms zijn dieren ook geïnteresseerd in de foto's/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

Fotoprijzen zoals de World Press Awards die zijn algemeen bekend. Maar er zijn ook alternatievere categorieën waarin er prijzen worden uitgedeeld voor vastgelegde beelden. Zo zijn deze week de winnaars van de Comedy Wildlife Photo Photography Awards bekend geworden.

Het eerste homohuwelijk in Australië is voltrokken

Sydney viert de legalisering van het homohuwelijk/ANP

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

In Australië is zaterdag voor het eerst in de geschiedenis een homohuwelijk voltrokken. Lauren Price en Amy Laker hadden de eer om in Sydney hun liefde voor elkaar officieel vast te leggen.

9 januari

Prins Harry en Meghan trouwen 19 mei

Prins Harry en Meghan trouwen 19 op mei

Prins Harry en Meghan trouwen 19 mei. Foto: ANP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

Dagblad Metro en ANP

15 DEC 2017

De trouwdatum van Prins Harry en Meghan Markle is bekend: op zaterdag 19 mei stappen de twee tortelduifjes in het liefdesbootje. Dat heeft het Britse koningshuis bekendgemaakt. Het verliefde stel trouwt volgens Kensington Palace in de kapel van St. George in Windsor Castle, het woonkasteel van koningin Elizabeth.