Likeability of 3

Auto rijdt in op anti-racismebetogers in VS

Foto van 'Johan van Boven'

Johan van Boven

13 AUG 2017

In de Amerikaanse stad Charlottesville is een auto ingereden op anti-racismebetogers, die een tegendemonstratie hadden georganiseerd rond een extreem-rechtse betoging. Volgens een ooggetuige reed de wagen in op zo'n vijftien tot twintig mensen. Daarbij is een dode gevallen en negentien mensen raakten gewond.

Op Twitter circuleren verschillende video's van de aanrijding:

Witte nationalisten - onder wie een groot aantal leden van de Ku Klux Klan - zijn boos over een plan om een standbeeld weg te halen van generaal Robert E. Lee, die in de Amerikaanse burgeroorlog de Zuidelijke troepen aanvoerde. De zuidelijke staten streden voor meer autonomie en handhaving van de slavernij.

Geweldadig

Enkele honderden extreem rechtse betogers liepen vrijdagavond al met fakkels over de universiteitscampus van de stad. Er werden leuzen geroepen tegen onder meer joden, homo's en immigranten. Zaterdag kwam het tot gewelddadige confrontaties tussen de groepen demonstranten. De politie hield zich daarbij grotendeels afzijdig, ook al hebben de autoriteiten de noodtoestand uitgeroepen om indien nodig snel te kunnen ingrijpen.

Sindsdien is het er niet rustiger op geworden in Charlottesville. Integendeel. Onderstaande foto's laten zien hoe ernstig de situatie is.

Een vrouw wordt geholpen aan haar verwondingen. Foto: ANP

Tegenstanders staan gewapend tegenover elkaar in de straten van Charlottesville. Foto: ANP

Foto: AFP

Er is sprake van veel vechtpartijen in Charlottesville. Foto: AFP

Foto: AFP

Foto: AFP

Foto: AFP

De Amerikaanse president Donald Trump zei op Twitter dat er in de Verenigde Staten geen ruimte is voor dergelijk geweld:


like
user_1d328523e94a85660908e848e8cfd68ed8d53eb2_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

200+

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber

Beroemde dakbeklimmer (26) valt van wolkenkrabber. Foto: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

VANDAAG, 19:45

Wu Yonging (26) is een beroemd dakbeklimmer. Hij staat erom bekend dat hij graag aan hoge gebouwen hangt, maar helaas is hij om het leven gekomen tijdens zijn laatste stunt. Hij viel afgelopen maand tijdens een 'rooftop challenge' van een wolkenkrabber af, van 62 verdiepingen hoog.

Huwelijk

De explosie vond plaats in de Port Authority Bus Terminal. Foto: epa.

Gewonden na explosie in hart van New York

Gewonden na explosie in hart van New York

Foto van 'Metro'

Metro

GISTEREN

Door een explosie in een busstation in New York zijn maandag meerdere gewonden gevallen. Het incident vond plaats in de zogenaamde Port Authority Bus Terminal in de buurt van Times Square. Het betreft het grootste busstation van de Verenigde Staten, waar jaarlijks meer dan 65 miljoen mensen komen.

De ontploffing vond plaats in een ondergrondse verbinding tussen het busstation en een metrostation.

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Keaton Jones Videostill: Facebook Kimberly Jones

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

GISTEREN

Keaton Jones uit Tennessee wordt gepest op school omdat hij ‘anders’ zou zijn. Zijn moeder zette een hartverscheurend filmpje van hem op Facebook waarin hij vertelt over het gepest. De video is viral gegaan en verschillende (bekende) mensen komen voor hem op.

„Ze maken grappen over mijn neus, zeggen dat ik lelijk ben en geen vrienden heb”, horen we Keaton tegen zijn moeder zeggen, net nadat ze hem van school heeft opgehaald omdat hij bang is voor de pesterijen tijdens de lunch.

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

24 vrouwen in Soedan zijn gearresteerd voor het dragen van een broek. Ze zijn uiteindelijk niet veroordeeld. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

24 Soedanese vrouwen zijn niet veroordeeld voor het dragen van een broek in het openbaar. De vrouwen werden woensdag opgepakt bij een feestje dichtbij Khartoum, de hoofdstad van Soedan.

Volgens artikel 152 van het strafwetboek van Soedan is „je onpasselijk gedragen", een „obscene outfit" aandoen of het „irriteren van de publieke gevoelens" strafbaar. De vrouwen die terechtstonden hadden 40 zweepslagen en een boete kunnen krijgen voor hun „obscene outfit".

Noodlanding vliegtuig om vrouw die champagne eist

De vrouw had volgens het personeel genoeg gehad/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

10 DEC 2017

In de Duitse stad Stuttgart heeft deze week een vliegtuig een noodlanding moeten maken. Dat kwam niet vanwege de winterse omstandigheden in de lucht, maar vanwege een agressieve passagier, zo meldt de Duitse politie tegenover het persbureau DPA.

Baldadig

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

10 DEC 2017

Deze week is er in India een baby geboren met een zeemeerminsyndroom. Een zeer zeldzame aandoening, waarbij het geslacht onmogelijk te bepalen was. Helaas is de baby vier uur na de geboorte overleden.

Weinig geld

Nederlands fotomodel omgekomen in Maleisië

Ivana viel van een balkon van de twintigste verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Het Nederlandse fotomodel Ivana Smit is om het leven gekomen. Ze is van een balkon gevallen op de 20e verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur.

Naakt lichaam