Wie is Sarah Sanders, Trumps nieuwe woordvoerder?

22 juli 2017 om 19:15 door Els Anker
Wie is Sarah Sanders, Trumps nieuwe woordvoerder?
Foto: EPA / Michael Reynolds

Sarah Huckabee-Sanders volgt Sean Spicer op als woordvoerder van het Witte Huis. De opvolging werd eerder deze week bekend gemaakt door de nieuwe communicatiechef Anthony Scaramucci.

Politiek kreeg Sanders met de paplepel ingegoten. Ze werd in 1982 geboren in de Amerikaanse staat Arkansas als dochter van de Republikeinse politicus (en voormalig presidentskandidaat) Mike Huckabee.

George W. Bush

Sanders volgde al gauw in haar vaders voetstappen en studeerde aan de Ouachita Bapist University, een particuliere liberale school in Arkansas. Na de universiteit werkte ze bij het ministerie van Onderwijs onder president George W. Bush.

Haar vader deed in 2008 en 2012 mee in de race om het presidentschap, maar moest het tweemaal in de voorverkiezingen afleggen. In 2008 was dat tegen John McCain, de tweede keer tegen de huidige president Donald Trump. In beide campagnes was het Sarah die aan de voorlijn van de campagne van haar vader stond.

'Fake media'

Naar aanleiding van Mike Huckabee’s terugtrekking van de voorverkiezingen in 2016, trad Sarah toe tot het campagneteam van Trump. Ze nam al vaker de taken van Sean Spicer waar. Net als Spicer en Trump is ze kritisch op het functioneren van de media. Als adjunct-woordvoerster haalde ze al stevig uit naar alle ‘fake media’.

Sanders trouwde in 2010 met de Republikeinse Bryan Sanders, die ze in dienst nam voor de campagne van haar vader in 2008. Samen hebben ze twee dochters en een zoontje, allemaal onder de leeftijd van vijf jaar. Volgens The New York Times was Sean Spicer fel tegen de aanstelling van Anthony Scaramucci als nieuwe hoofd van de communicatieafdeling van het Witte Huis

Glansrijke toekomst

Spicer deed vrijdagavond bij Fox News-talkshow-host Sean Hannity zijn verhaal. Volgens Spicer heeft de Amerikaanse president Donald Trump het proces ‘op gracieuze wijze’ afgehandeld. Trump twitterde vrijdagavond dat Spicer het ‘misbruik van de fake news media’ heeft doorstaan en een glansrijke toekomst tegemoet gaat. De voormalige woordvoerder benadrukt dat het zijn eigen besluit was om te vertrekken.

 

YouTube-ster

Spicer haalde in zijn televisieoptreden nogmaals uit naar de media. „Volgens mij heerst er nu meer een click bait-mentaliteit. Ze hebben meer belangstelling in het aantal clicks op een pagina dan in de feiten. De meesten van hen zijn er niet voor de waarheid, maar om een YouTube-ster te worden.”

Sean Spicer blijft nog wel tot eind augustus aan de slag in het Witte Huis.

 

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!