Chirurg treft 27 lenzen aan in oog vrouw

17 juli 2017 om 09:24 door Metro
Chirurg treft 27 lenzen aan in oog vrouw

Iedereen die lenzen draagt, checkt vanavond twee keer of hij ze daadwerkelijk heeft uit gedaan. Bij een Britse vrouw werden tijdens een oogoperatie maar liefst 27 contactlenzen in haar oog gevonden.

De 67-jarige vrouw was zich er helemaal niet van bewust dat ze de lenzen steeds vergat uit te doen. Ze verklaarde haar troebele zicht omdat ze een dagje ouder was geworden.

De artsen stonden versteld. “Niemand van ons heeft dit ooit eerder meegemaakt”, zegt de Britse oogarts Rupal Morjaria in Optometry Today. “Het waren er zoveel en ze zaten allemaal aan elkaar geplakt. We waren verbaasd dat ze het niet gevoeld heeft, want het kan veel pijn veroorzaken.”

Controle

De vrouw draagt al 35 jaar contactlenzen, maar bezocht nooit de opticien. "Tegenwoordig is het zo makkelijk om online lenzen te kopen, dat mensen soms laks worden met controleafspraken”, aldus Morjaria. De gepensioneerde vrouw mag van geluk spreken dat ze geen ernstige ooginfectie heeft opgelopen. De oogarts ziet dat mensen die hun lenzen niet adequaat laten controleren, ooginfecties oplopen die soms kunnen leiden tot blindheid.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!