Trump haalt VS uit klimaatverdrag
Likeability of 2

Trump haalt VS uit klimaatverdrag

Donald Trump. Foto: AFP.

Foto van 'ANP'

ANP

2 JUN 2017

De Verenigde Staten stappen uit het klimaatverdrag van Parijs. De Amerikaanse president Donald Trump heeft dat donderdag aangekondigd. In het akkoord hebben bijna alle landen in de wereld afspraken gemaakt om de klimaatverandering tegen te gaan.

Een beter akkoord

Volgens Trump kost het akkoord de Amerikaanse burger te veel geld. Hij wil gaan onderhandelen over een beter akkoord. En als dat er niet komt, dan is dat ook goed, aldus het staatshoofd. Trump denkt dat hij vier jaar nodig heeft om zijn land los te maken van het verdrag.

De Amerikaanse ex-president Barack Obama denkt dat zijn opvolger „de toekomst ontkent'' door zich terug te trekken uit het verdrag van Parijs. Ook de Nederlandse organisaties VNO-NCW, Milieudefensie, Greenpeace en de politieke partijen GroenLinks en D66 hebben het besluit van Trump veroordeeld.

„Het verdrag van Parijs zal stand houden. De wereld kan blijven rekenen op Europa als mondiaal leider in de strijd tegen klimaatverandering", aldus de verklaring van de Europese Commissie.

De Verenigde Naties noemen de stap van Trump een „grote teleurstelling voor de globale pogingen om de uitstoot van broeikasgas te beperken en te werken aan globale veiligheid''.

Geen eindpunt

Volgens Trump is het verdrag van Parijs geen eindpunt, maar een begin en zou er nog veel gevraagd worden van de VS als zijn land in het akkoord zou blijven. ,,Ik heb als president de plicht het Amerikaanse volk te beschermen tegen toekomstige aanvallen op onze soevereiniteit. Het verdrag van Parijs ondermijnt de economie van Amerika, verzwakt onze soevereiniteit en zet Amerika op een constante achterstand op de rest van de wereld. Het is tijd om het verdrag te verlaten'', aldus Trump.


like
user_200df6593fa73d9fe1a1b83194a36ff53fe206c2_avataruser_e38b7e529356d5f29e965b0313c79712acc7993f_avataruser_dcacd241a517f45b7d3519574ef3f8bb174467f4_avatar

Log in om een reactie te plaatsen

Views

45

De explosie vond plaats in de Port Authority Bus Terminal. Foto: epa.

Gewonden na explosie in hart van New York

Gewonden na explosie in hart van New York

Foto van 'Metro'

Metro

VANDAAG, 14:33

Door een explosie in een busstation in New York zijn maandag meerdere gewonden gevallen. Het incident vond plaats in de zogenaamde Port Authority Bus Terminal in de buurt van Times Square. Het betreft het grootste busstation van de Verenigde Staten, waar jaarlijks meer dan 65 miljoen mensen komen.

De ontploffing vond plaats in een ondergrondse verbinding tussen het busstation en een metrostation.

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Hartverscheurende beelden gepeste jongen gaan viral

Keaton Jones Videostill: Facebook Kimberly Jones

Foto van 'Sofie Smulders'

Sofie Smulders

VANDAAG, 11:22

Keaton Jones uit Tennessee wordt gepest op school omdat hij ‘anders’ zou zijn. Zijn moeder zette een hartverscheurend filmpje van hem op Facebook waarin hij vertelt over het gepest. De video is viral gegaan en verschillende (bekende) mensen komen voor hem op.

„Ze maken grappen over mijn neus, zeggen dat ik lelijk ben en geen vrienden heb”, horen we Keaton tegen zijn moeder zeggen, net nadat ze hem van school heeft opgehaald omdat hij bang is voor de pesterijen tijdens de lunch.

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

Soedanese vrouwen niet veroordeeld voor broek dragen

24 vrouwen in Soedan zijn gearresteerd voor het dragen van een broek. Ze zijn uiteindelijk niet veroordeeld. / AFP

Foto van 'Imre Himmelbauer'

Imre Himmelbauer

GISTEREN

24 Soedanese vrouwen zijn niet veroordeeld voor het dragen van een broek in het openbaar. De vrouwen werden woensdag opgepakt bij een feestje dichtbij Khartoum, de hoofdstad van Soedan.

Volgens artikel 152 van het strafwetboek van Soedan is „je onpasselijk gedragen", een „obscene outfit" aandoen of het „irriteren van de publieke gevoelens" strafbaar. De vrouwen die terechtstonden hadden 40 zweepslagen en een boete kunnen krijgen voor hun „obscene outfit".

Noodlanding vliegtuig om vrouw die champagne eist

De vrouw had volgens het personeel genoeg gehad/Colourbox

Foto van 'Kasper Hermans'

Kasper Hermans

GISTEREN

In de Duitse stad Stuttgart heeft deze week een vliegtuig een noodlanding moeten maken. Dat kwam niet vanwege de winterse omstandigheden in de lucht, maar vanwege een agressieve passagier, zo meldt de Duitse politie tegenover het persbureau DPA.

Baldadig

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom

Baby geboren met ernstig zeemeerminsyndroom. Foto ter illustratie: Colourbox

Foto van 'Rosan de Vos'

Rosan de Vos

GISTEREN

Deze week is er in India een baby geboren met een zeemeerminsyndroom. Een zeer zeldzame aandoening, waarbij het geslacht onmogelijk te bepalen was. Helaas is de baby vier uur na de geboorte overleden.

Weinig geld

Nederlands fotomodel omgekomen in Maleisië

Ivana viel van een balkon van de twintigste verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur. (EPA)

Foto van 'Merel Driessen'

Merel Driessen

9 DEC 2017

Het Nederlandse fotomodel Ivana Smit is om het leven gekomen. Ze is van een balkon gevallen op de 20e verdieping van een gebouw in Kuala Lumpur.

Naakt lichaam

Hoffman opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. / ANP

Hoffman opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag

Hoffman ontkent alle aantijgingen. / ANP

Foto van 'ANP'

ANP

9 DEC 2017

Dustin Hoffman wordt opnieuw beschuldigd van seksueel wangedrag. Collega Kathryn Rossetter stelt in 1984, toen zij samen in een toneelstuk op Broadway stonden, een „gruwelijke, demotiverende misbruikervaring” te hebben gehad, meldt de Hollywood Reporter.

Einde carrière