Buitenland

Camera videoBrexit-onderhandelingen van start, waarover?

Foto: David Davis (L) en Michel Barnier (R) /ANP

Foto van 'Metro'

19 JUN 2017

De Britten hebben een jaar geleden besloten middels een referendum uit de EU te stappen. Maandag startten de officiële Brexit-onderhandelingen. Dat de Britten de EU vaarwel zeggen is duidelijk, de vraag is meer op welke manier dit gebeurt.

Wie onderhandelen er?
De Britse minister, David Davis, spreekt de hoofdonderhandelaar van de Europese Unie, Michel Barnier, op het hoofdkantoor van de Europese Commissie in Brussel. Beide hoofdonderhandelaars hopen op een goede sfeer tijdens de gesprekken. De gespreksonderwerpen zullen bepaald worden en er zal ook een tijdschema opgesteld worden, lieten de onderhandelaars weten.

Ook zullen zij zich buigen over de rechten van de miljoenen EU-burgers die in Groot-Brittannië wonen, en die van de ruim een miljoen Britten die in de EU verblijven. „We zullen er alles aan doen om een deal te bereiken die in het beste belang van alle burgers is”, liet Davis weten. Na de Brexit ziet hij een speciaal partnerschap met de EU en Groot-Brittannië. „Er is meer dat ons verenigt dan ons verdeelt.”

Waar gaan de onderhandelingen eigenlijk over?
Hoe de Brexit er concreet uit zal gaan zien, is een van de onderwerpen die het eerste op tafel zal komen te liggen. De Britten willen het liefst zo snel mogelijk over een nieuw handelsverdrag praten. Europa wil eerst het scheidingsproces bespreken, voordat wordt onderhandeld over nieuwe handelsovereenkomsten.

Hoelang gaat dit duren?
Hoelang de onderhandelingen gaan duren, is onduidelijk. Wat wel zwart op wit staat, is dat per 29 maart 2019 de Britten volgens het EU-verdrag geen EU-lid meer zijn. Die datum is precies twee jaar nadat de Britse premier Theresa May het lidmaatschap officieel heeft opgezegd.

LEES OOK


Views

38

Vlammenzee Indonesië: zeker 10 doden

Vlammenzee Indonesië: zeker 10 doden

Bij de brand vielen minstens tien doden. / aFP

Foto van 'Dagblad Metro en ANP'

2 UUR

Een brand in een oliebron bij een dorp in de Indonesische provincie Atjeh heeft woensdag aan zeker tien mensen het leven gekost. Tientallen anderen raakten gewond.

Volgens het Indonesische agentschap voor rampenbestrijding overstroomde de 250 meter diepe bron, waarna dorpelingen probeerden de olie op te vangen. Mogelijk veroorzaakten laswerkzaamheden het vuur of heeft iemand gerookt in de buurt van de bron, die illegaal zou zijn aangelegd.

Metershoge vlammen

Lokale media melden dat ten minste drie huizen in vlammen opgingen. Op foto's zijn vlammen te zien die metershoog boven het dorp uitsteken.

Het exacte aantal slachtoffers wordt later bekendgemaakt. „We zijn nog steeds bezig om het aantal slachtoffers in kaart te brengen, maar kunnen dat moeilijk doen omdat het vuur nog niet geblust is", citeert de NOS een woordvoerder van het bureau voor rampenbestrijding.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

23

Likeability of 6

Camera videoNederlanders vast na mishandelen Tsjechische ober

Foto van 'Kasper Hermans'

GISTEREN

In Praag zijn zeven Nederlanders opgepakt, omdat ze verdacht worden van zware mishandeling. Op een terras zouden ze hun vuisten hebben laten spreken tegen een ober. De restaurantmedewerker is met verwondingen aan het hoofd naar het ziekenhuis gebracht en is geopereerd aan zijn verwondingen.

Eigen drank

De ober zou het zevental er op aan hebben gesproken dat ze de zelf meegenomen drank op het terras niet mochten drinken. Hierop reageerden de gasten woest en deelden ze meerdere klappen uit. Vervolgens sloegen ze op de vlucht.

De mannen leken dit succesvol te hebben gedaan, want een zoektocht leverde in eerste instantie niets op. Toch bleef het signalement van de daders uitstaan en werden ze herkend toen ze terug naar Nederland wilden vliegen. Hierop werden ze alsnog opgepakt.

Mogelijk moeten de mannen zich ook nog voor iets anders verantwoorden. Er wordt nog gezocht naar een link met incident in een nachtclub, waar een vechtpartij ontstond nadat een vrouw lastig werd gevallen.

Tien jaar

De straf die de zeven verdachten kunnen krijgen, is in ieder geval niet misselijk. De website Novinky stelt dat de maximum celstraf tien jaar is.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


like
user_ea54b30544394f14d8c1bd9b380c7cf0ff182d02_avataruser_942adf218db222e27e9e0351b9699ed41e8b9f25_avataruser_68e7459261367b4ec9ce19c83eee16fe9b34efce_avatar

Views

66

Likeability of 5

Uniek: slaap in een luchtbel in de Keukenhof!

Wil je een keer wakker worden op een plek waar nog (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Foto: Booking.com

In samenwerking met Booking.com

17 APR 2018

Zin om een nachtje de bloemetjes buiten te zetten en wil je een keer wakker worden op een plek waar (bijna) nooit iemand heeft geslapen? Mooi, want dat kan. Vanaf deze week kun je in een unieke doorzichtige tent slapen in de Keukenhof.

Nicolette Kluijver sliep dinsdagnacht als allereerste persoon ooit in de Keukenhof in de speciale 'Tulip-Pod'. Maar de originele locatie is niet alleen weggelegd voor de BN'ers onder ons: jij kunt straks ook je geliefde/beste vriendin/moeder verrassen met een speciaal nachtje weg tussen de iconische tulpenvelden.

Stiekem best wel leuk

De Keukenhof? Je denkt misschien dat het een plek is voor ouderen en toeristen. Die toeristen zijn echter zo gek nog niet, want de Keukenhof is stiekem best heel leuk. Wie wordt er niet vrolijk van bloemen? En deze week kun je er dus ook slapen in een buitengewone luchtbeltent.

Tulip-pod Foto: Booking.com

Romantiek & bloemenselfies

Goed, meer over die unieke overnachting. Je ontwaakt tussen de tulpen, middenin de natuur. Het thema van de Keukenhof is dit jaar romantiek. We kunnen je vertellen: met deze overnachting kun je het niet romantischer krijgen.

Booking.com heeft een speciale doorzichtige luchtbel opgesteld met panoramisch uitzicht over de tulpenvelden. Omdat je in de Keukenhof slaapt, kun je ’s ochtends gelijk het park in. Dat is een behoorlijk voordeel: in de ochtend is het een stuk rustiger dan overdag, dus heb je alle tijd om een perfecte bloemenselfie te maken.

Genoeg tijd en plek om leuke foto's te maken! Foto: ANP

Als eerste persoon ooit slapen op de Keukenhof

Presentatrice en reisfanaat Nicolette Kluijver heeft als eerste een nachtje mogen doorbrengen in de bijzondere tent. Als verrassing nam ze haar moeder en oudste dochter Isabelle mee.

Als presentatrice voor '3 Op Reis' is Nicolette al op heel veel verschillende plekken geweest, zo vertelt ze enthousiast. De Keukenhof blijkt echter hoog op het lijstje van gekste plekken ooit te staan: „Ik heb best wel op gekke plekken geslapen. Een keer in een boomhut in Afrika, een keer bij de nomaden in de woestijn... maar ik denk dat deze overnachting wel in de buurt komt inderdaad.”

Ondanks dat Nicolette nu een gezin heeft met drie kinderen vliegt ze het liefst nog de hele wereld over. „Onze laatste vakantie zijn we naar Zanzibar gegaan. We proberen dan altijd unieke plekjes te vinden waar we kunnen watersporten.”

Tip voor de mooiste plek in Europa? „Corsica: dat is echt schitterend en je hebt helemaal niet het gevoel dat je in Europa bent”, aldus de presentatrice.

Nicolette Kluijver sliep als allereerste persoon ooit op de Keukenhof. Foto: Booking.com

Glamping

Hoewel de tent van Booking.com meer weg heeft van een mini-huisje blijft het toch een soort van kamperen, maar dan wel met een comfortabel bed in plaats van een matje. Nicolette vindt dat alleen maar leuk. „Ik ben namelijk helemaal geen luxepoes. Ik heb al even gekeken en ik zag in de tent een koelkastje en koffiezetapparaat staan, dus echt back-to-basic is het niet hoor!”

Waar de presentatrice het liefste voor kiest tijdens hun familievakantie? „Dat is altijd een beetje een strijd bij ons thuis. Joost houdt namelijk wel heel erg van luxe, ik ben er helemaal niet van. Ik voel me dan zelfs een beetje ongemakkelijk. Op vakantie laat ik mijn make-up tas het liefste thuis. Knot op mijn hoofd, bikini aan en gaan! En niet meer hoeven nadenken.”

Ze vervolgt: „Kamperen vind ik heel leuk. Ik heb vorige zomer met mijn oudste dochtertje nog gekampeerd. Gewoon in Nederland hoor. We sliepen toen op een camping gewoon bij de boer; echt te gek!”

De Keukenhof is leuker dan je denkt!

Ook jij kunt straks slapen als een roosje

Een overnachting in de Tulip-pod is perfect voor een uitstapje met je lover, verrassing voor je beste vriendin of leuk als vroeg moederdagcadeau.

Na het inchecken worden gasten begeleid naar de luchtbel, die is uitgerust met alle benodigdheden voor een onvergetelijke en sfeervolle overnachting. Ook heb je toegang tot het gehele park en krijg je een diner aangeboden in een van de restaurants van de Keukenhof. En de volgende ochtend krijg je een ontbijtje.

Wees er wel een beetje snel bij, want er zijn maar drie nachten beschikbaar en ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt'. Boeken kan alleen op 17, 18 en 19 april vanaf 10 uur s’ ochtends voor een overnachting voor twee personen op 20, 21 of 22 april.

Voor de prijs van 69 euro hoef je het ook niet te laten. Dit bedrag staat symbool voor het 69-jarig bestaan van Keukenhof. Een overnachting boeken in de Tulip Pod doe je hier.


love
user_b36acf7bf3fa2ba42fb5109419e560b1944b8c10_avatar

Views

800+

Abdeslam is trofee die moet boeten

Foto van 'Jeroen Haverkort'

23 APR 2018

Salah Abdeslam is door de Brusselse rechtbank schuldig bevonden aan een terroristische moordpoging. Hij moet 20 jaar brommen.

Wat heeft Abdeslam precies gedaan?
Een politieteam bezocht op 15 maart 2016 een woning Vorst. Toen ze aankwamen om de woning te doorzoeken, werden de agenten beschoten met automatische wapens. Er ontstond een schietpartij waarbij Mohamed Belkaïd dood werd geschoten. In het huis zaten ook Abdeslam en Sofien Ayari. Het tweetal ontkwam in eerste instantie, maar werd drie dagen later alsnog opgepakt in Molenbeek.

Schoot Abdeslam ook op de politie?
Volgens de rechtbank wel. Dat Belkaïd op de politie heeft geschoten staat vast, maar ook Abdeslam en/of Ayari heeft het vuur geopend op de agenten. Volgens de rechtbank had het trio vooraf afgesproken dat ze zich met vuurwapens tegen een politie-inval zouden verzetten. Daarnaast zijn er voldoende materiële bewijzen - dna, wapens, ideologie - om de mannen voor moordpoging in een terroristische context te veroordelen.

Waarom wilde de politie de woning van het drietal onderzoeken?
Abdeslam is de enige overlevende terrorist van de aanslagen in Parijs, waarbij in november 2015 130 doden vielen. De inval in Vorst was deel van het onderzoek daarnaar. De rechtbank vindt dat er bij de schietpartij op 15 maart daarom sprake is van een terroristische context.

Wat gebeurde er ook alweer precies in Parijs?
Acht terroristen, waaronder Abdeslam, pleegden op verschillende plaatsen in Parijs aanslagen. Er vielen in concertzaal Bataclan, stadion Stade de France en verschillende cafés 130 doden en 368 gewonden. Zeven terroristen kwamen om. Abdeslam gooide echter zijn bomgordel in de prullenbak en vluchtte Frankrijk uit. Hij werd op 18 maart 2016 opgepakt in de Brusselse wijk Molenbeek.

Is Abdeslam al veroordeeld voor zijn rol tijdens de aanslagen in Parijs?
Nee. Nog niet. Vlak na zijn arrestatie werd hij verhoord en vertelde hij over de aanslagen en zijn rol daarin. Volgens zijn voormalig advocaat Sven Mary veranderde de houding van Abdeslam daarna. In een interview met de Volkskrant in november 2016 zegt Mary dat dit mede komt door de omstandigheden tijdens Abdelslams gevangenschap. Zo was zijn cel in Brugge vlak bij die van terrorist Mehdi Nemmouche. Die zou hem hebben toegeschreeuwd dat Abdeslam niet met de politie moet praten. Momenteel zit Abdeslam in isolement in de Parijse gevangenis Fleury. Daar wordt elke beweging die hij maakt, tot op de wc aan toe, vastgelegd op camera. „Hij is dé trofee, de enige levende man die kan boeten voor het bloedbad van 13 november 2015”, zegt Mary. „Er is sprake van mentale foltering. Waarom zou hij nog iets willen geven aan degene die hem dit aandoet? Zwijgen was niet het plan. Dit was niet de verdediging die wij voor ogen hadden. Het ergste dat er kan gebeuren is dat hij het strafproces niet haalt, zelfmoord pleegt.” Als Abdeslam later ook veroordeeld wordt voor de aanslagen in Parijs, komt hij volgens juristen nooit meer op vrije voeten.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

37

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

In samenwerking met Beer in a Box

19 APR 2018

De Grote Bierquiz van Metro en Beer in a Box is een doorslaand succes.

Duizenden mensen hebben de afgelopen twee weken meegedaan aan de Grote Bierquiz. Omdat de quiz nog tot en met 1 mei te maken is, hebben Beer in a Box en Metro alvast een reeks interessante uitkomsten op een rijtje gezet. Doe uiterlijk 1 mei ook mee, want er zijn mooie prijzen te winnen. Ga naar www.beerinabox.nl/quiz.

Meer brouwerijen dan in 'bierland'

Je moet echt onder een steen geleefd hebben om niet te zien dat speciaalbier een trend is in Nederland. Het aantal nieuwe brouwerijen dat er jaarlijks bijkomt is duizelingwekkend te noemen (ons land heeft inmiddels meer dan vijfhonderd geregistreerde brouwers, dat zijn er meer dan in ‘bierland’ België). Maar waar krijgt speciaalbier nu zijn bijzondere smaak van? En hoe lang brouwen we eigenlijk al bier? Van hele simpele vragen tot supermoeilijke, je test je eigen kennis in een paar minuten op www.beerinabox.nl/quiz.

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

„Of je nu net komt kijken of al heel veel weet, de Grote Bierquiz is bedoeld om je kennis te testen. Wij willen mensen vooral op een leuke manier meer leren over speciaalbier. Daarom krijgen alle deelnemers na 2 mei een persoonlijke pagina met alle informatie over de vragen die ze goed of fout hadden”, zegt Victor Kuppers, chef quiz bij Beer in a Box, de startup die op basis van jouw smaak de beste speciaalbieren voor je selecteert.

Feiten en getallen

Alles goed. Slechts 16 bierkenners hebben álle antwoorden goed. Dat is veel minder dan 1 procent. Er zijn 31 deelnemers die maar 1 fout hebben, 95 quizmakers hebben er 2 fout. „Dat is echt heel goed”, zegt de chef quiz. De gemiddelde score is 10 punten van de maximale 15.

Onze Belgische vrienden. Voorheen liep België mijlenver voorop in bierland. Maar die tijd is geweest. Van alle zuiderburen zit er geen één in de categorie die alles goed heeft.

Zuid-Holland nadrukkelijk aanwezig. Met 40 procent van de deelnemers heeft de provincie Zuid-Holland het hoogste aantal deelnemers (maar of zij ook het meeste van bier weten…). Noord-Holland komt op plaats 2 (30 procent), Noord-Brabant op plek 3 (24 procent van de quizmakers).

Bierquiz slaat aan, wat weet jij van speciaalbier?

Bierkennis omschrijven

Wat denken we van onszelf? Meer dan de helft van de mensen vulde bij de vraag ‘hoe zou jij je bierkennis omschrijven?’ met ‘best wel wat’. Slechts 2 procent van de deelnemers durfde het aan om ‘ik ben de beste speciaalbierkenner ever’ aan te klikken.

Meest gedronken drank. 95 procent van de deelnemers denkt dat bier na water (inclusief koffie en thee) de meest gedronken drank in Nederland is.

Waar staan de brouwerijen? 63 procent van de mensen die hun bierkennis testen, denkt dat Noord-Brabant de meeste brouwerijen heeft. 40 procent van hen denkt dat Nederland vorig jaar ongeveer 520 brouwerijen had.

Die middeleeuwers toch. 28 procent van de deelnemers denkt dat in de middeleeuwen jaarlijks makkelijk 800 liter bier per persoon naar binnen geklokt werd. En jawel – wat een kenners zijn we toch met z’n allen -  66 procent van hen denkt te weten wat cenosillicafobie is.

Wat valt er te winnen?

Ben jij de beste bierkenner? Dan maak je kans op een verrassingspakket van Beer in a Box ter waarde van 250 euro (geen bier, want dat mag niet!). Onder alle deelnemers wordt een aantal kleinere prijzen verloot, zoals een workshop bierbrouwen, rondleidingen bij spraakmakende brouwerijen en allerhande bierdingen. Snel naar Beerinabox.nl/quiz dus. Ga je nog meedoen? Veel succes en proost!


Views

300+

Canadees gelyncht na moord op bejaarde sjamaan

De omgebrachte sjamaan van 81 jaar oud ©YouTube still

Foto van 'Jelmer Visser'

23 APR 2018

Een 41-jarige man uit Canada is na de dood van een medicijnvrouw in het Peruaanse Amazonegebied aangevallen door een groep boze dorpelingen. De lokale bevolking van Victoria Gracia beschuldigt de man van het feit dat hij de 81-jarige natuurgenezeres van het dorp om het leven heeft gebracht.

Het slachtoffer is Olivia Arévalo, een vrouwelijke sjamaan van de inheemse Shipibo-Konibo bevolking. Zij werd donderdag levenloos aangetroffen bij haar huis. The Guardian meldt dat zij door twee kogels in haar borst om het leven is gekomen.

De vrouw wordt afgedekt met een deken ©YouTube still

Gelyncht

Een paar dorpelingen beschuldigden de 41-jarige Sebastian Woodroffe, een patiënt van de genezeres, ervan dat hij haar om het leven heeft gebracht. Hierop besloten zij het recht in eigen handen te nemen. De in de buurt woonachtige man werd aangevallen door een woedende menigte. Dit met een fatale afloop.

Op videobeelden die zijn gedeeld met lokale media is te zien hoe de man met een touw of rubberen slang om zijn nek over de grond wordt gesleept. Dit gaat door tot het lichaam niet meer beweegt en het geschreeuw stopt. Deze lynchpartij vond plaats onder het toeziend oog van tientallen mensen waaronder ook kinderen.

Het lichaam van de man werd gevonden in een ondiep provisorisch graf even buiten het dorp. DNA-sporen tonen aan dat het om de 41-jarige Woodroffe gaat.

De bejaarde sjamaan had meerdere video's op YouTube ©Temple of the Way of Light

Motief

De politie houdt met meerdere scenario's rekening. Zo wordt er onderzocht of de moord misschien te maken heeft met de onopgeloste zaak waar een aantal boeren 's nachts van het leven werden beroofd door onbekenden. Projectontwikkelaars hebben plannen om het gebied geschikt maken voor de productie van palmolie. Er zijn criminele bende's actief die tegenstanders hiervan met de dood bedreigen.

Een ander mogelijk motief is het feit dat de zoon van de bejaarde vrouw een schuld had bij de Canadees. Woodroffe reisde af naar Peru om zich te verdiepen in natuurgeneeskunde. Hij wilde onderzoeken of drugsverslavingen met traditionele medicijnen te genezen waren. Om de reis te bekostigen, verzamelde hij meer dan 2000 dollar op de crowdfundingssite Indiegogo.

Het is allerminst zeker of de Canadees de moord daadwerkelijk heeft gepleegd.

Het dorp is gevestigd in het westen van het Amazonegebied ©Google Maps

Shipibo-Konibo

Ronald Suárez, de vertegenwoordiger van het 40.000 koppen tellende Shipibo-Konibo volk, verklaart dat de mannen die verantwoordelijk waren voor de afrekening 'handelden uit emotie en vervielen in traditionele rechtspraak'. „We zijn echter een vreedzaam volk dat altijd in harmonie met de natuur heeft geleefd", benadrukt hij.

Het slachtoffer, Olivia Arévalo, werd gezien als een 'wandelende bibliotheek op het gebied van traditionele genezing'. Haar dood is erg hard aangekomen bij de Shipibo-Konibo-bevolking. Ze hebben weinig vertrouwen in de Peruaanse politie. Volgens Suárez worden veel misdaden niet opgelost.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


Views

100+

Likeability of 5

12-jarige 'leent' creditcard en vliegt naar Bali

'Drew' op beveiligingsbeelden van het vliegveld ©Current Affair, still

Foto van 'Jelmer Visser'

23 APR 2018

Een 12-jarige jongen uit Australië wilde dolgraag op vakantie naar Bali. Zijn ouders gingen echter niet op het verzoek in. Na een verhitte discussie met zijn moeder, besloot de jongen - die door de Australische media 'Drew' wordt genoemd - toch naar het Indonesische eiland toe te gaan. Maar dan wel zonder zijn ouders en mét hun creditcard. Dit meldt het Australische 9News.

Het strand van het Indonesische eiland ©Unsplash, Jarrad Horne

Geraffineerd plan

Het kind had zijn plan goed voorbereid. Omdat je voor reizen naar Indonesië een paspoort nodig hebt, overtuigde de knaap zijn oma om het reisdocument aan hem te overhandigen. Nadat hij het paspoort en de creditkaart in zijn bezit had, begon hij op internet te zoeken naar vluchten met Denpasar, Bali als eindbestemming. Hij kwam een goede deal tegen en boekte de reis.

Op een schooldag voerde hij zijn plan uit. Hij pakte een rugzak in met genoeg kleren voor vier dagen vakantie. Vervolgens vertelde hij zijn ouders dat hij naar school ging. Op school is de jongen echter nooit aangekomen, hij was op een trein gestapt met als eindbestemming het plaatselijke vliegveld dat hem naar Perth bracht.

Daar aangekomen was het voor hem kinderlijk eenvoudig om aan boord van de vlucht naar Bali te stappen. Hij kreeg eenmaal het verzoek om zich te legitimeren. Toen hij zijn schoolpas toonde, mocht hij doorlopen.  Er werden verder geen vragen gesteld over zijn leeftijd, zijn ouders en waarom hij alleen reisde door het personeel van de luchthaven.

Zonder vragen of controles kwam de jongen aan op een ander continent ©Current Affair, still

Hoe kan dit?

De snode scholier kwam er bij het boeken van zijn vlucht achter dat het bij sommige Australische vliegmaatschappijen mogelijk is om alleen te reizen, ook als minderjarige. Bij het boeken van zijn vliegreis moest hij alleen een geldig paspoortnummer invoeren en zijn 'student ID'.

Op het vliegveld maakte hij gebruik van de self service check-in balie. Hij kwam zonder problemen door de beveiliging om zo naar Perth te vliegen. Hier moest hij overstappen om op de tropische eindbestemming te komen.

Toen het vliegtuig was geland, was de brugpieper helemaal alleen in een vreemd land. Hij huurde een fiets en besloot een luxe hotel te boeken. Dit gaat echter niet zo makkelijk als je een 12-jarige toerist bent. Maar ook hier was hij de volwassenen te slim af: hij maakte gebruik van de vroege check-in, en zei dat 'zijn oudere zus later op de dag zou aankomen.'

Moeder Emma ging haar zoon achterna ©Current Affair, still

Zoektocht

Ondertussen kregen zijn ouders een telefoontje van de school. Hij was die dag niet op school aangekomen. De familie ging op onderzoek uit om hem te traceren. Toen ze er achter kwamen dat hij naar Bali was gevlogen, boekte zijn moeder Emma meteen een vlucht om hem op te halen. Daarna begon de zoektocht op het Indonesische eiland.

Na vijf dagen zoeken, vond de moeder haar vakantievierende zoon zodat ze hem in de kraag kon vatten. „Ik ben geschokt en beduusd, eigenlijk zijn er geen woorden voor om de emotie te beschrijven toen wij beseften dat hij, zonder enige vorm van controle, op een intercontinentale vlucht was gestapt", vertelde zij aan 9News.

Vermoedelijk zal het voorlopig even gedaan zijn met de avonturen van deze Australische jongen.

Foutje gezien? Mail ons, we zijn je dankbaar

LEES OOK


lovewow
user_f0e8afe437924c3bd553f79be06c44cf2a9364fa_avataruser_04af0f5807548e07ebb4030760fb48c375d3473f_avatar

Views

100+