Erik Jonk
Erik Jonk Nieuws 23 mei 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit is wereldidool Ariana Grande

Lieflijk, sprankelend en ondertussen ook bepaald niet op haar mondje gevallen. Wereldidool Ariana Grande (23) heeft echter na de aanslag, maandagavond aan het slot van haar concert in de Manchester Arena, geen woorden meer. Dat bracht zij tot uitdrukking in een enkele tweet: „Gebroken. Vanuit het diepst van mijn hart: ik heb er geen woorden voor.”

Tournee gestopt

De Amerikaanse is kapot en cancelde direct de rest van haar wereldtournee Dangerous Woman. Deze zou nog tot en met 21 september steden in Europa (komende zondag Antwerpen, Midden- en Zuid-Amerika, Australië, Nieuw-Zeeland en Azië aandoen.

Als gevaarlijke vrouw staat de zangeres bepaald niet bekend. Vorige week zag Metro haar concert in de Ziggo Dome in Amsterdam en schreef als kop toen wel ‘Ariana Grande gevaarlijk goed’. Dat was echter met een knipoog. Helaas kreeg het woordje dangerous in Manchester een heel andere, vreselijke lading.

Nummer 1

Grande, voluit Ariana Grande-Butera, brak niet door als zangers maar als actrice in Nickelodeonseries. Als podiumartiest zien we haar nu vier jaar, waarbij ze de Ziggo Dome met The Honeymoon Tour in 2015 ook al eens aandeed. Klappers van singlehits heeft Grande in Nederland niet gehad. Haar drie albums scoorden echter allemaal bijzonder goed. De Laatste, Dangerous Woman, behaalde de nummer 1-status.

Sprankelende Ariana Grande heeft nu geen woorden meer
Foto: Getty Images

Meisjes van over de hele wereld adoreren ‘hun’ Ariana. De aantallen social media-volgers zijn bizar: Instagram 106 miljoen, Twitter 100 miljoen, abonnees YouTube 16 miljoen. De fans noemen zichzelf Arianators en hun idool ‘Ari’. Op de laatste Instagramfoto was gistermiddag 108.000 keer gereageerd, vooral door hun favoriete artiest met ‘stay strong’ veel sterkte te wensen. Fans spreken Grande op social media sowieso rechtstreeks aan, woorden om nu soms de rillingen van te krijgen. „Ik ben zo blij om je te zien morgen”, schreef de 18-jarige Britse Gina zondag nog. Een dag later kwam zij om bij de aanslag en werd Gina het eerste gezicht onder de slachtoffers.

Grande, vernoemd naar prinses Ariana uit de tekenfilmserie Felix de Kat, groeide op in Florida en acteerde al op jonge leeftijd. Dat kreeg ze van huis uit niet mee, want haar (gescheiden) ouders zijn zakenmensen. Eenmaal een ster van wereldformaat, bijt ze af en toe van zich af, maar een extreem persoon die door tal van (onhandige) zaken het nieuws beheerst is zij niet.

Eén keer kreeg zij een berg verwensingen over zich heen, toen ze op een filmpje in een winkel een nog niet verkochte donut likte. Van zich af bijten deed Grande bijvoorbeeld tegen de katholieke kerk, die zij de rug toekeerde. Dat haar homoseksuele broer er te horen kreeg ‘dat God niet van hem houdt’, ging haar veel te ver. Een fan die op haar Facebook ‘met alle respect, je ziet eruit als een hoer’ schreef, kreeg als reactie ‘met alle respect, haal je hoofd uit je billen’ terug.

Verdedigen tot op het bot

Drie jaar geleden leek het mis te gaan toen werd gesteld dat ze in een lift, net voor de deuren sloten, had gezegd ‘te hopen dat haar fans zouden sterven’. Verschrikkelijk als je bedenkt wat er in Manchester is gebeurd, maar Ariana Grande verdedigde tot op het bot dat zij de woorden nooit heeft uitgesproken. Als je haar motto kent – ‘als je goed voor anderen bent, komen er ook goede dingen op jouw pad’ – is dat ook wel te geloven. Maar in Manchester kon Grande even niets met haar eigen motto en al helemaal geen woorden meer vinden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.