Amerikanen woest na gevecht bij Turkse ambassade

19 mei 2017 om 12:30 door Kasper Hermans
Amerikanen woest na gevecht bij Turkse ambassade
ANP

Turkije heeft geen goede reclame voor zichzelf gemaakt in de Verenigde Staten. Vlak voor de Turkse ambassade in Washington braken er gevechten uit tussen protestanten tegen president Recep Tayyip Erdogan en beveiligers van het staatshoofd.

De actie kan op weinig goedkeuring rekenen, zowel de Republikeinen als de Democraten spreken hun afkeur uit. De Republikeinse senator John McCain vindt zelfs dat de Turkse ambassadeur het land moet worden uitgezet. „Dit is Turkije niet. Het is hier geen derdewereldland.” Ook Democraat Steny Hoyer, actief in het Huis van Afgevaardigden, vindt dat dit niet zonder consequenties kan blijven.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!