Noord-Korea maakt nepbeelden raketaanval op VS

19 april 2017 om 17:00 door Metro
Noord-Korea maakt nepbeelden raketaanval op VS
Foto: Videostill

De Noord-Koreaanse staatstelevisie heeft beelden vrijgegeven waarop te zien is hoe een deel van de VS in vlammen opgaat door toedoen van Noord-Koreaanse raketten. De nepbeelden zijn gemaakt tijdens een musicalshow ter ere van de verjaardag van Kim Il-sung, de in 1994 overleden grondlegger van Noord-Korea. De video eindigt met beelden van een kerkhof en een brandende Amerikaanse vlag.

Kim Il-sung overleed op 8 juli 1994. Elk jaar op 15 april, zijn geboortedag, is er een officiële feestdag in Noord-Korea. Vorige week was er in het land al een grote militaire parade in de hoofdstad Pyongyang.

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!