Schietincident bij Louvre in Parijs

3 februari 2017 om 10:56 door Lisa Vermeij
Schietincident bij Louvre in Parijs
Politie rondom het Louvre in Parijs. Foto: ANP

Bij het Louvre in Parijs heeft vrijdagochtend een militair een schot gelost op een man die probeerde met een mes het museum in te komen. De verdachte raakte zwaargewond en het museum is op last van de politie gesloten.

Toen hij een militair bij de ingang van het beroemde museum probeerde aan te vallen met een mes, zou deze militair hebben ingegrepen. De militair zou vijf keer hebben geschoten. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken spreekt van een 'ernstig voorval'.

 

Volgens Franse media zou de man een kapmes bij zich hebben, tijdens zijn daad riep hij 'Allahu akbar'. De man had twee rugzakken bij zich. Daar zaten volgens de politie geen explosieven in. De chef van de Franse politie gaat er vanuit dat de man een terreurdaad wilde plegen.

Aanwezige bezoekers van het museum werden in veiligheid gebracht in bepaalde kamers van het museum. Een nabijgelegen metrostation is volgens Parijse media gesloten.

 
Foto: ANP

 

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!