Zes arrestaties verkrachtingen oudjaar in Oostenrijk

9 januari 2017 om 17:54 door Kasper Hermans
Zes arrestaties verkrachtingen oudjaar in Oostenrijk
ANP

De Oostenrijkse politie heeft zes Afghaanse mannen opgepakt, die betrokken zouden zijn bij verschillende verkrachtingen die er rond de afgelopen jaarwisseling plaatsvonden in de stad Innsbruck. Politiecommandant Martin Kirchler bevestigt tegenover Deutsche Presse-Agentur dat het gaat om vluchtelingen tussen de 18 en 22 jaar.

Op het marktplein van de stad werden tijdens oud en nieuw achttien meisjes en vrouwen lastiggevallen en betast door mannen. „We hebben dit nog nooit eerder gezien. Ze waren om de slachtoffers heen aan het dansen en grepen plots naar hun borsten of staken de handen tussen hun benen. Daardoor was het moeilijk voor anderen om door te hebben wat er gebeurde – het gebeurde allemaal te midden van de festiviteiten”, zo verklaarde politie destijds.

Van de zes verdachten heeft een inmiddels bekend zich vergrepen te hebben, de andere vijf ontkennen die vooralsnog. De politie is op zoek naar nog twee verdachten.

Keulen

De vergrijpen doen denken aan die van Keulen (en diverse andere steden in Duitsland, Zweden en ook het Zwitserse Zürich), precies een jaar geleden. In totaal werd er toen meer dan vijfhonderd keer aangifte gedaan van beroving en verkrachting, dan wel een poging daartoe. Volgens het Duitse ministerie was er destijds sprake van ‘afgesproken’ werk tussen de groepen in de verschillende plaatsen.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!