Trump wil schoonzoon als adviseur

9 januari 2017 om 22:59 door Evie Westland
Trump wil schoonzoon als adviseur
Foto: ANP

Donald Trump wil zijn schoonzoon Jared Kushner een belangrijke rol geven als adviseur in het Witte Huis. Dat heeft een lid van de transitiecommissie maandag bekendgemaakt. De keuze van de nieuwe Amerikaanse president leidt tot de verdenking van vriendjespolitiek.

Nepotisme

De nieuwe baan voor Kushner kwam niet onverwacht; er werd al eerder in de media over gespeculeerd. Onduidelijk is nog wat hij precies gaat doen en of dat mogelijk in strijd is met de federale wetgeving tegen nepotisme. Trump heeft voor dit soort benoemingen geen toestemming nodig van de Senaat.

Kushner (35) is evenals zijn schoonvader een projectontwikkelaar uit New York, wat vragen zal oproepen over mogelijke belangenverstrengeling. Hij is sinds 2009 getrouwd met Trumps oudste dochter Ivanka en was nauw betrokken bij de verkiezingscampagne van de Republikeinse presidentskandidaat.

In november 2016 werd al duidelijk dat Trump zijn kinderen en lobbyisten al direct op belangrijke posten zou zetten. Zo kregen Ivanka, Eric en Donald Jr. Trump functies in het overgangsteam dat de machtsoverdracht van Obama naar Trump moet begeleiden.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!