Trump reageert in persconferentie op gelekt rapport

11 januari 2017 om 18:49 door Daisy Heyer
Trump reageert in persconferentie op gelekt rapport
ANP

Donald Trump is bij een persconferentie ingegaan op het gelekte rapport. Hij vindt onder andere dat de media nooit in had mogen gaan op het ‘nepnieuws’.

In een rapport dat zou zijn samengesteld door een voormalig MI6-agent staat onder andere dat de Russische overheid steun en assistentie biedt aan Donald Trump. Ook zou Trump prostituees hebben ingehuurd toen hij in de presidentiële suite van het Ritz Carlton Hotel in Moskou verbleef, die vervolgens op zijn commando zouden hebben geürineerd in de kamer, enkel omdat Barack en Michelle Obama hier eerder ook verbleven.

Reactie

De reactie van Trump was niet geheel verwacht. Sommigen dachten dat hij niet op het vermeende gelekte dossier in zou gaan, maar dat deed hij dus wel. Hij noemde het ‘nepnieuws’ verachtelijk en ziek en meende dat de media hier nooit op in had mogen gaan. Daarnaast bedankte hij de media die dat niet deden. „Jullie zijn in mijn achting gestegen”, zei de kersverse president van Amerika.

Respect voor Poetin

Tijdens de persconferentie zei hij ook respect te hebben voor de Russische president Poetin, die eveneens verklaarde dat het uitgelekte rapport ‘nep’ is. Hij vindt het iets goeds dat Poetin hem mag en verklaart dat het beter is Rusland als bondgenoot, dan als vijand te hebben. Trump gaf hij nog even een steekje onderwater naar Hillary Clinton. „Denk je nu echt dat Hillary strenger voor Poetin is dan ik?”

Bij de persconferentie liet Trump verder weten dat zijn dochter Ivanka Trump geen invloed meer zal hebben in de organisatie van Trump. Zij richt zich vanaf nu op haar gezin, dat meeverhuist naar Washington D.C. Daarnaast gaf Trump aan dat er geen nieuwe deals gemaakt zullen worden met het buitenland; hij laat alle winst vanuit het buitenland gemaakt met zijn hotels naar de Amerikaanse schatkist vloeien. Zijn bedrijf wordt volledig overgedragen aan zijn zoons Eric en Donald jr.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!