'Trump accepteert conclusies inlichtingendiensten'

8 januari 2017 om 21:59 door Jordy Kruse
'Trump accepteert conclusies inlichtingendiensten'
Donald Trump

Het lijkt er nu toch op dat de president-elect van Amerika Donald Trump de conclusies van de Amerikaanse inlichtingendiensten, over de Russische hacks van de Democratische partij, accepteert. De toekomstig stafchef Reince Priebus heeft dat gezegd.

Priebus sluit zelfs niet uit dat Trump als hij president is stappen onderneemt tegen Rusland. De uitspraken staan haaks op eerdere uitlatingen van Trump. Hij deed de bevindingen van de FBI, CIA en NSA af als onzin en zei dat China misschien wel achter de hacks zat.

Druk

De Republikeinse Partij zette veel druk op Trump om hem de conclusies van de inlichtingendiensten te laten accepteren. Mocht hij deze conclusies niet gaan accepteren zou hij misschien wel de steun van de Republikeinen verliezen.

Vrijdag kwam het rapport van de CIA naar buiten. In het rapport staat onder meer dat Rusland een grote voorkeur had voor Donald Trump als de nieuwe president van de VS. Poetin zou hoogstpersoonlijk opdracht hebben gegeven tot de hacks van de Democratische Partij.

Wil je op de hoogte blijven van de belangrijkste en leukste nieuwtjes?
Like ons dan even op Facebook. Dat is zo gepiept!